Haberler

Ordu'da Sıcaktan Bunalanlar Yaylalara Akın Etti

KARADENİZ'de son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Ordu'da 31 dereceyi bulan sıcaktan bulanalanlar, 2 bin rakımlı yaylalara akın etti.

KARADENİZ'de son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Ordu'da 31 dereceyi bulan sıcaktan bulanalanlar, 2 bin rakımlı yaylalara akın etti.

Ordu'nun sahil ve orta kesimlerinde etkili olan sıcak hava ve nemden bunalanlar, oksijeni bol yaylalara çıkıyor. Yaylalara akın olması konaklama tesisleri ve kasapların da yüzünü güldürdü. Yaylada evi olanlar evlerinde konaklarken, olmayanlar da tesisleri tercih ediyor. 2 bin rakımlı Kabadüz İlçesi'ne bağlı Çambaşı Yaylası'nda ailesiyle birlikte otel işleten Bahri Özbucak, geçen yıl 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yayla sezonunun kötü geçtiğini, bu yıl ise işlerden umutlu olduğunu söyledi. Geçen Ramazan Bayramı tatili itibariyle hava sıcaklarının da artmasıyla yaylalara yerli ziyaretçilerin akın etmeye başladığını belirten Bahri Özbucak şunları söyledi:

"Geçen yıl darbe nedeniyle rezervasyonlar iptal oldu zarar ettik. Şu anda durum iyi görünüyor, sezonun başındayız. İşlerin iyi olacağından ümitliyiz. Hava sıcaklığının olması bizim işlerimizi artırıyor. Şu anda yerlil turistler yaylalara rağbet ediyor, henüz yabancı turistler gelmedi. Yerli turistler yayla turizmini daha çok benimsiyor. Konaklama fiyatlarımız da gayet makul, 3 yıldır fiyat artırmadık. Burada yaylanın doğal güzelliğinde müşterilerimize yöresel organik kahvaltı ürünleri sunuyoruz. Kendimiz üretip burada müşteriye veriyoruz. Konaklama fiyatlarımız kahvaltı dahil kişi başı 80 TL. Bu sene işlerden çok umutluyuz. Kasaplar da bizim gibi umutlu." YAYLA YAYLA ÖMÜR UZATIYOR

Altınordu Cumhuriyet Köyü Mahallesi'nden ailesiyle yaylaya giden 4 çocuk babası 58 yaşındaki Hasan Şener ise şöyle dedi:

"Hava temiz, yaylanın havası suyu çok güzel. Şehirde sıcak çok, uzaklaşmak için buraya yaylaya geliyoruz. Benim babam 90 yaşında vefat etti, dedemin vefat ettiği yaşı bilmiyorum. Buranın suyu havası insanı 15'lik yapıyor. Ben kendimi 15 yaşındaki gibi genç hissediyorum. Yayla insanın ömrünü uzatıyor, bu da yaylanın havasından ve suyundan kaynaklanıyor."

Öte yandan Ordu'yu geçen yıl 602 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çambaşı Kabadüz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title