Haberler

Ordu'da Otopark Ücretlerine İndirim

Ordu'da otopark ücretlerinde indirime gidildi.

Ordu'da otopark ücretlerinde indirime gidildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye meclisinin kasım ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmasında, vatandaşların talepleri doğrultusunda su fiyatlarında yapılan indirimin ardından otopark ücretlerinde de yüzde 33 indirime gideceklerini söyledi.

Araçların uzun süre park edilmesi yerine kısa süreli park yapmayı özendirerek trafiği rahatlatmak istediklerini ifade eden Tekintaş, 3 lira olan ilk bir saat park ücretini 2 liraya indirdiklerini söyledi.

Göreve geldiği günden itibaren vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurduklarını dile getiren Tekintaş, şunları kaydetti:

"Su fiyatlarında yaptığımız indirimin ardından diğer konularda da indirime gideceğimizi söylemiştik. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için hayata geçirdiğimiz hizmetler doğrultusunda ORBEL ve diğer birimlerimizle yaptığımız değerlendirmelerin ardından Altınordu ilçemizde ilk bir saati 3 lira olan otopark uygulamasında yüzde 33'lük bir indirim yaparak bir saatini 2 liraya indirdik."

Tekintaş, şehrin önemli sorunları arasında yer alan otopark sorununu çözmek için çalışma yürüttüklerini de ifade ederek, şunları söyledi:

"Ayışığı Sahili'nde bulunan otoparkımızı daha fazla kullanıcıya açmak için çalışma başlattık. Alanın araç kapasitesini vale kullanılacak şekilde 550-600 araca kadar çıkarmayı planlıyoruz. Bu çerçevede şehir içerisindeki iş yeri sahiplerinin araçlarını doğrudan bu alana park etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Şehir içinde ticaretle uğraşan ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımız, araçları ile geldiklerinde öncelikli olarak Ayışığı Otoparkını tercih etsinler. Cumhuriyet Otoparkı, Orta Cami Otoparkı ve Stadyum Otoparkı olmak üzere üç noktada aboneliklerimiz devam edecek."

Öte yandan otopark kullanımında engelli, basın mensubu, gaziler ve şehit yakınlarına da ücretsiz kullanım hakkı tanındı.

Buna göre, ücretsiz kullanım hakkı şu şekilde olacak:

"Engelliler için ayrılan otopark yerinde engelli ruhsatlı araçlar, kullanıcılarının engelli kartını göstermeleri koşuluyla cadde üzeri otoparklardan günlük iki saat olmak üzere ücretsiz faydalanacak. Basın Trafik Kartı sahipleri, cadde üzeri otoparklardan günlük iki saat olmak üzere ücretsiz faydalanacak. Gazi ve şehit yakını (birinci derece yakını) belgesi olan araç sahipleri, cadde üzeri otoparklardan ücretsiz ve açık otoparklardan günlük iki saat olmak üzere ücretsiz faydalanacaklar."

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title