Haberler

Ordu'da Organik Tarım Benimsendi

Ordu’da kimyasal gübre kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı olan, toprak, hava ve su kaynaklarını kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığını korumayı amaçlayan organik tarım yapan çiftçi sayısı ile organik üretim alanı her geçen yıl artıyor.

Ordu'da kimyasal gübre kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı olan, toprak, hava ve su kaynaklarını kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığını korumayı amaçlayan organik tarım yapan çiftçi sayısı ile organik üretim alanı her geçen yıl artıyor.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, ilk kez 2006 yılında 103 çiftçi tarafından 8 bin 143 dekar alanda yapılmaya başlanan organik tarım uygulaması her geçen yıl artış gösterdiğini söyledi. Yılmaz, "2016 yılında 25 bin dekar alanda 700 kişi ile uygulanan organik tarımı geliştirme projesi, 2017 yılında 2 bin 200 kişiyle 59 bin dekara ulaşmıştır" dedi.

Organik tarımın alanında mısır, fasulye, elma, ceviz, biber, kabak, patlıcan ve fındıkta gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, kimyasal gübre kullanmadan organik fındık tarımının da her geçen yıl artığına dikkat çekti. Yılmaz, "2012 yılında 90 üretici ile başlayan organik fındık tarımında 2017 yılı sonunda 64 bin dekar alanda bin 710 üreticiye ulaşıldı. Bakanlığımız da iyi tarım ve organik tarıma ayrı bir önem vermekte olup; alan bazlı destek haricinde iyi tarım uygulayan üreticilere dekara 50 lira, organik tarım yapan üreticilere de dekara 100 TL destek vermektedir" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Yılmaz Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title