Haberler

Ordu'da Okuma Yazma Seferberliği

Ordu'da okuma yazma kursunu tamamlayanlara belgeleri dağıtıldı.

Ordu'da okuma yazma kursunu tamamlayanlara belgeleri dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerler için belge töreni düzenlendi.

Vali Seddar Yavuz, Altınordu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kursiyerleri tebrik ederek, başarılar diledi.

Kursların önemine değinen Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve eşlerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu projenin sahibi onlar ve onların himayesi altında yürütüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımıza, görev alan öğretmen arkadaşlarımıza ve buradaki herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Okuma yazma kursuna katılmak isteyip, ekonomik sıkıntısı dolayısıyla gelemeyen vatandaşlar konusunda Kaymakamlara talimat verdiğini ve bu konuda gereken desteğin verileceğini anlatan Yavuz, "Bundan sonraki kampanyamızın etkili şekilde yürütülmesi için bu çalışmayı sürdüreceğiz. Hepinizi tebrik ediyor, kutluyorum." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise bakanlık olarak hedeflerinin, okuma yazma bilmeyen herkese okuma yazmayı öğretmek olduğunu belirterek, "Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 384 kursiyere belgeleri verildi.

Törene, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title