Haberler

Ordu'da Okuma-yazma Kursu

Ordu'nun Aybastı İlçesinde Açılan 1.kademe Okuma-yazma Kursunu Başarıyla Tamamlayan Ayşe Tutkun İsimli Bayan, "Ben Şimdi Askerdeki Oğluma Mektup Yazıyorum, Bundan Daha Güzel Ne Olabilir" Dedi.

Ordu’nun Aybastı ilçesinde açılan 1.kademe okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan Ayşe Tutkun isimli bayan, “Ben şimdi askerdeki oğluma mektup yazıyorum, bundan daha güzel ne olabilir” dedi.

Aybastı Halk Eğitimi Merkezi tarafından, 2006-2007 öğretim yılında 12’si mesleki ve 13’ü sosyokültürel olmak üzere 25 dalda toplam 137 kurs açıldığı ve bu kurslara 3 bin 365 kişinin katıldığı bildirildi. İlçe merkezi, mahalle ve köylerde 11 okuma yazma kursunun açıldığı ve bu kurslara katılan 60 kişinin okuma-yazma öğrenme imkanı bulduğu belirtildi.

Okuma-yazma kursunu bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi. İlçe Kaymakamı Ergün Baysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Er’in de katıldığı törende belgelerini alan kursiyerlerin bir hayli mutlu olduğu gözlendi. Kursiyerler adına bir konuşma yapan Ayşe Uykun isimli bayan, “Bizlere bu imkanı sağlayan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Dünyada okumaktan güzel bir şey yokmuş. Ben şimdi askerdeki oğluma mektup yazıyorum, bundan daha güzel ne olabilir. Okuryazar olmayan tüm vatandaşlarımız bu kurslara gelerek okuma yazma öğrensin” diye duygularını dile getirdi.

(MY-SA)

16.03.2007 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title