Haberler

Ordu'da Konaklama Sektörüne "Arap Turist" Dopingi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son dönemde kentte gelen Arap turistlerle birlikte lüks otel sayılarının da arttığını belirterek, "Daha önce Ordu'da biri Altınordu biri de Fatsa'da olmak üzere 2 adet beş yıldızlı otel bulunuyordu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son dönemde kentte gelen Arap turistlerle birlikte lüks otel sayılarının da arttığını belirterek, "Daha önce Ordu'da biri Altınordu biri de Fatsa'da olmak üzere 2 adet beş yıldızlı otel bulunuyordu. Şimdi turist hareketliliğinin artmasıyla 5 yıldızlı otel sayıları da artmaya başladı." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap turistlerin son yıllarda Karadeniz illeri arasında Ordu'yu da tercih etmeye başladığını söyledi.

Yürütülen tanıtım faaliyetlerinin bunda en büyük etken olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, "Valilik ve yerel yönetimlerimizle birlikte el ele verdik. Ordu'nun güzelliklerini yurt içi ve yurt dışında tanıtıyoruz. Artık bunun da meyvelerini almaya başladık. Bu konuda çok büyük mesafeler kat edildi. Hem Arap ülkelerinden hem de körfez bölgelerinden turistler bölgemize gelmeye başladı. Ordu- Giresun Havalimanı'nın da açılmasıyla turist hareketliliği bir anda ikiye katlandı." diye konuştu.

Arap turistlerin ortalama 50 derece sıcaklıkta yaşadıklarına işaret eden Balkanlıoğlu, "Karadeniz Bölgesi ise bu ülkelere göre çok serin. Bu nedenle Araplar, Karadeniz havasını da çok sevdi. Ayrıca bölgede orman varlığının ve şelalelerin çok olması Arapları ayrıca mest etmektedir." ifadesini kullandı.

Gelecek yaz sezonunda Ordu'ya 100 uçak dolusu Arap turist geleceği sözünü de aldıkları bilgisini veren Balkanlıoğlu, şimdiden bunun heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Balkanlıoğlu, Arap turistlerin ilgisinden sonra kentte otel ihtiyacının doğduğunu kaydetti.

Daha önce Ordu'da biri Altınordu biri de Fatsa'da olmak üzere 2 adet beş yıldızlı otel bulunduğunu anımsatan Balkanlıoğlu, "Şimdi turist hareketliliğinin artmasıyla 5 yıldızlı otel sayıları da artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bunlardan birisi Boztepe'ye birisi ise Ünye ilçesine açıldı. Çambaşı Yaylası'na ise 3 yıldızlı çok güzel bir otel daha açıldı. Bundan sonra da bu otellerin sayısının hızla artması bekleniyor. Mevcut otellerde kendisini revize ve modernize ediyor. Ayrıca kapasitelerini artırıyorlar. Araplar gelmeden önce yatak sayısı 4 bin iken şu anda yatak kapasitesi yüzde 50 artarak 6 bine yükseldi. Ayrıca bölgede ev pansiyonculuğunda çok ciddi artış var. Bunların tamamı turistlerin gelmeye başlamasından sonra oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Arap iş adamlarının da bölgeye çok ciddi yatırım yapma isteğinde bulunduklarını söyleyen Balkanlıoğlu, turistleri Karadeniz'e getiren firmanın sahibinin otel yapma talebinde bulunduğunu, Arap iş adamına uygun arazi bulunması durumunda 30 katlı bir oteli de kazandıracağını ifade etti.

Dünya'da ve Türkiye'de turizmin bacasız fabrika olarak bilindiğini anlatan Balkanlıoğlu, turizm en az 200-300 ticari kalemi doğrudan desteklediğini, herkesi olumlu etkilediğini vurguladı.

Balkanlıoğlu, hedeflerinin yıllık 1 milyon turiste ulaşmak olduğunu, bunun da çok yakın zamanda gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Altınordu Giresun Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title