Haberler

Ordu'da Botanik Park İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

ORDU'da yaklaşık 15 milyon TL harcanarak kurulan Botanik Parkı'nın sökülerek, yerine 800 yataklı Şehir Hastanesi yapılması kararına tepkiler sürerken, Ordu Çevre Derneği 'Botanik Parka Dokunma' sloganıyla imza kampanyası başlattı.

ORDU'da yaklaşık 15 milyon TL harcanarak kurulan Botanik Parkı'nın sökülerek, yerine 800 yataklı Şehir Hastanesi yapılması kararına tepkiler sürerken, Ordu Çevre Derneği 'Botanik Parka Dokunma' sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Altınordu İlçesi'ne bağlı Eskipazar Köyü'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaklaşık 15 milyon liralık harcamayla 116 dönüm arazi üzerine kurulan Karadeniz'in tek Botanik Parkı, Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Sağlık Bakanlığı tarafından kente yapılması planlanan 800 yataklı şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi olmadığı gerekçesiyle gözler Botanik Parkı'na çevrildi. Botanik Parkı arazisine şehir hastanesi kurulması için çalışma başlatılırken kentte vatandaşlardan tepki geldi. Ordu Çevre Derneği'nin öncülüğünde kentteki çeşitli siyasi parti, dernek ve sendikaların desteğiyle 'Botanik Parka Dokunma' sloganıyla imza kampanyası baslatılarak Tahıl Pazarı'nda stant kuruldu.

Dernek adına açıklama yapan Ertuğrul Gazi Gönül, Botanik Park'ın kent için önemli bir yeşil alan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Botanik Park, Ordu'nun nefes alma yeri olacak. Belki şu an değil ama 10 yıl sonra vaz geçilmez bir yer olarak büyük bir gereksinimi karşılayacak. Ancak dün övünerek Botanik Park'ı yapanlar, bugün eserlerini yok etmek için çaba harcıyorlar. Yarınımızın nefes alma yeri olacak olan Botanik Park'ın korunması için Orduluları imza kampanyamıza katılmaya çağırıyoruz. Amacımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nı arazisine sahip çıkmaya davet etmek, araziyi Sağlık Bakanlığı'na devretmemesini sağlamak için kamuoyu yaratmaya çalışmaktır. Çok iyi biliyoruz ki, Ordulular Botanik Park'ın yok edilmesine taraftar değil. Şehrimizin yeşil alana ihtiyacı varken, var olanın da yok edilmemesi gerektiğini yeniden vurguluyoruz. Botanik Park için harcanmış milyonlar  ki o milyonları biz ödedik, çöpe atılmamalı."

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Eskipazar Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title