Haberler

Ordu'da Bisiklet Yolu Açıldı

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (Tema) Küresel Isınmayla Mücadele Projesi Kapsamında Bisikletin Önemini Vurgulaması ve Bisiklet Severler İçin Güzergah İstemesine İlgisiz Kalmayan Ordu Belediyesi, 2 Kilometrelik Bisiklet Yolunu Törenle Açtı.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) küresel ısınmayla mücadele projesi kapsamında bisikletin önemini vurgulaması ve bisiklet severler için güzergah istemesine ilgisiz kalmayan Ordu Belediyesi, 2 kilometrelik bisiklet yolunu törenle açtı.

Son yıllarda küresel ısınmanın tehlikesini hissettirmesi üzerine bisikletin insan ve çevre yararını ön plana süren TEMA'nın girişimleri sonucu Ordu'da bisiklet severlerin bir güzergahı oldu. Çevre politikalarına her fırsatta destek veren Ordu Belediyesi, deniz kenarında Gazi Köprüsü ile rıhtım arasında bulunan 2 kilometrelik güzergah üzerinde yürüyüş parkurunun yanına bisiklet yolu inşa etti. Bisiklet severlerin takdirini kazanan yol, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, TEMA temsilci yardımcısı Fahrettin Gözükan, TEMA Eğitim Sorumlusu Muzaffer Köksal ve bisiklet severler katıldı. Törende bir konuşma yapan TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, dünya ikliminin giderek değiştiği ve sürdürülebilir yaşamın giderek denge kaybettiği günümüzde küresel ısınmanın etkilerini en az seviyeye indirebilmek için insanlığın yeni çareler aradığını hatırlattı. Bilim adamlarının sık sık sözünü ettiği 'sera gazları ve emisyon hacmi' ifadelerinin gerçek sebebi motorlu taşıtların havaya bıraktığı karbondioksit olduğunu belirten Gözükan, motorlu taşıt kullanımını azaltmak veya en aza indirmek için bisikletin önemi her geçen gün daha da arttığına işaret etti. Bugün gelişmiş ülkelerde ev ve işyerine bisikletle gidenlerin, bisikletle dünya turuna çıkanların sayısı her geçen gün çoğaldığı gibi, otoparkların yerini de bisiklet parklarının aldığı bir tablo ile karşılaştıklarını kaydeden Gözükan, "Bu tablonun Karadeniz'in en güzel ve bozulmamış sahil kentlerinden Ordu'da da olması bir süredir gündemimizdeydi. Bir süre önce TEMA'nın sponsorluğunda dünya turuna çıkan Bisikletema ekibinin Ordu'ya uğraması sırasında bu düşüncemizi destekleyerek bisiklet yolu sözünü veren Ordu Belediye Başkanı sayın Seyit Torun'a ve desteklerini esirgemeyen Başkan Yardımcısı Özer Karadağ'a teşekkürü borç biliyoruz. Daha birkaç ay önce ortaya atılan bu fikri ve projeyi destekleyerek bisiklet sevgisini, temiz bir dünya ve çevre projesini Ordulularla paylaşan Başkan Torun ve ekibine bu geniş vizyonu ve geleceğe olumlu bakan ufkunu takdir ediyor, başarılar diliyoruz" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da dünyada insan yaşamı için önem taşıyan kaynakların her geçen gün tükendiğini bu durumda enerjiyi en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Başkan Torun, "İlimiz bisiklet açısından oldukça müsait. Aynı zamanda bir hobi olan bisiklet sevgisini geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, İl Çevre Orman Müdürü Emin Akça bisiklete binerek 2 kilometrelik güzergahta pedal çevirerek yolu hizmete açtılar.

(MAK-SA) 07.06.2008 15:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title