Haberler

Ordu'da Altyapı Çalışmaları

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (OSKİ) Altınordu, Fatsa, Ünye, Gülyalı ve Perşembe ilçelerindeki imarlı alanların 50 yıllık yağmur suyu master plan projelerini tamamladığı belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (OSKİ) Altınordu, Fatsa, Ünye, Gülyalı ve Perşembe ilçelerindeki imarlı alanların 50 yıllık yağmur suyu master plan projelerini tamamladığı belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada,19 ilçede yatırımlar yapan OSKİ'nin birçok ilçede altyapıyı sil baştan yenilediği bildirildi.

Açıklamada, 120 kilometrelik sahil şeridinin 50 yıllık master planının hazır olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"120 kilometrelik sahil şeridinin karayoluyla şehir bağlantısı arasında yapılan altyapı çalışmalarında yağmur suyu hatları ile menfezlerin yetersiz kaldığı ve yağmur sularının denize ulaşamayarak su baskınlarına neden olduğu ortaya çıktı. Şehri su baskınlarından kurtarmak için yeni yağmur suyu hatlarını devreye sokan OSKİ, Ordu'nun 50 yıllık geleceğini kurtarmak için başlattığı bir diğer çalışmayla yağmur suyu master plan projelerini tamamladı."

Açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın da görüşlerine yer verildi.

Yılmaz, açıklamasında, şehirlerin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için altyapının çok önemli olduğuna işaret etti.

Enver Yılmaz, şunları kaydetti:

"Göreve gelir gelmez yol, su ve altyapının önceliklerimiz arasında olduğunu söylemiştik. Sahil şeridinde yaptığımız çalışmalarda gördük ki yağmur suyu hatları ve baksların tamamına yakını kapalı. Aşırı yağışlar meydana geldiğinde karayolu bandı yağmur suyunun denize ulaşmasını engelliyor, şehirde su baskınları meydana geliyordu. Hemen müdahale ederek dev bakslarla yağmur suyu hatlarını yeniledik. Şimdi ise şehrin geleceğini kurtarmak adına 50 yıllık yağmur suyu master planını hazırladık. Bu önemli çalışmadan dolayı OSKİ Genel Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Altınordu Fatsa Ünye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title