Haberler

Ordu: Başbakan Erdoğan, Ordu'da

Geceyi Samsun'da geçiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oba isimli helikopterle, partisinin il kongresine katılmak ve 16 tesisin toplu açılışını yapmak üzere Ordu'ya geldi.

Geceyi Samsun'da geçiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oba isimli helikopterle, partisinin il kongresine katılmak ve 16 tesisin toplu açılışını yapmak üzere Ordu'ya geldi.

Helikopter ile Ordu spor tesisleri çim sahasına inen Başbakan Erdoğan, oradan Başbakanlık otobüsüne binerek 16 tesisin toplu açılışının yapılacağı Özel Umut Hastanesi önüne geldi. Başbakan Erdoğan, yol boyunca çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan, Özel Umut Hastanesi'nde 7 ilköğretim okulu, 2 lise, 4 kapalı spor salonu, 2 ana okulu, Ordu Kent Ormanı ve bir özel hastanenin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeniden inşası için başlattıkları atılımların devam ettiğini ve dalga dalga bütün ülkeyi sardığını söyledi. Bugün açılışı yapılan toplam 16 tesisin Ordu'nun yarınları için yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bir yarışın içindeyiz. Türkiye'nin her köşesinde, 'il il, ilçe ilçe, köy köy' geleceği inşa ediyoruz. Bu amaçla, KÖYDES projesine bu yıl ayırdığımız rakam 2 katrilyon liradır. Önümüzdeki yıl, yolu-suyu olmayan köy kalmayacak. Yolu olmayan, suyu olmayan, 'Medeniyiz' diye konuşmasın" dedi.

Karadeniz sahil yolunun 'Balaman-Perşembe kısmı arasındaki çevre yolu haricinde' bu yıl sonuna kadar bitirileceğini belirten Başbakan Erdoğan, köy yollarına da büyük önem vereceklerini belirterek, "Beton yol gerekiyorsa beton yol, asfalt gerekiyorsa asfalt yapacağız" diye konuştu.

Ekonomik kazanımları Türkiye'nin dört bir yanına yaymaya çalıştıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Ekonomik kazanımlar, ülkenin dört bir tarafına; okul, hastane, yol, su olarak gidecek. Bu kazanımlardan, 73 milyonun tamamı yararlanacak. Sadece eskisi gibi toplumun bir kesimi yararlanmayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmasında belediyeleri de eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı belediyelerin başarısızlıklarındaki kabahati merkezi yönetime attığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bazı belediyeler başarısızlıklarını bize atıyor. Başaramıyorsan, 'Başaramadım' de bilelim. Nutukla bu işler olmaz. Herkes görevini yerine getirecek ki zaten demokrasinin güzelliği buradadır. Mesela bir yerde su sorunu var. 'Efendim su sorunumuzu halledin' diyorlar. Kardeşim, bu işin sorumlusu belediyedir. Niye kabul ettin bu görevi? O zaman bırak git. Böyle olmaz. Demokrasinin işleminden haberdar olmayanlarla demokrasinin ilerlemesi mümkün değildir. Bakın bu yaz döneminde belediyelerin ödeneklerinde hiç kesinti yapmadık. Bu yaz dönemini iyi değerlendirsinler ve alt yapılarını yapsınlar"

Başbakan Erdoğan, refahı bütün topluma yayacaklarını ve Türkiye'nin doğru yolda olduğunu söyledi, AK Parti'den önceki dönemle AK Parti dönemini kıyasladı. Başbakan Erdoğan, "Bakın, nereden nereye geldik. Birkaç yıl önce, uluslar arası itibarını kaybetmiş bir Türkiye vardı. Umutları yoktu. Geleceği elinden alınmıştı. Fabrikalar tek tek kapanıyordu. Her gün binlerce insan işinden oluyordu. Artık bu karanlık tablo geride kaldı. Bugün; geleceğe umutla bakan, aydınlık ve dinamik bir Türkiye var. Güven ve istikrar yakalanmış, yatırım yapılmaya başlanmıştır" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan konuşurken kalabalık içinde bulunan bir vatandaş, fındığı sordu. Başbakan Erdoğan, bunun üzerine, "Bu hükümet FİSKOBİRLİK'in 2 katrilyon borcunu silmiştir. Bunu yaparken, bir tane de malına el koymamıştır. Bakın, ben alışılmış bir konuşmacı değilim. Ben doğruyu söylerim. Onu FİSKOBİRLİK'e soracaksın. Başbakan bunun muhatabı değildir. Olayı politize etmenin anlamı yok" açıklamasını yapınca; bu sırada protokol tribünde bulunan CHP Ordu Milletvekili İ. Sami Tandoğdu, ayağa kalkarak FİSKOBİRLİK'in bankalardan kredi alamadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan da bunun üzerine, "Market yapacağına git vatandaşın fındık parasını öde. Niye özel bankalar FİSKOBİRLİK'e kredi vermiyor? Güvenilir bir firmaya bankalar kredi verir. Bankaların hiçbirisi FİSKOBİRLİK'e sıcak bakmıyor" diye konuştu.

CHP Milletvekili Tandoğdu, bunun üzerine, devletin FİSKOBİRLİK'e kredi vermesi gerektiğini savundu. Başbakan Erdoğan da, "Kusura bakmayın. Biz hazineyi har vurup harman savuramayız. Biz bu faturaları gelecek nesillere ödetemeyiz" cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 16 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışın ardından özel hastaneyi ziyaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title