Haberler

Ordu: Bakan Güler Sel Bölgesi'nde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, sel felaketine maruz kalan Ordu'nun Ünye İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, sel felaketine maruz kalan Ordu'nun Ünye İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Helikopterle Ünye İlçe Stadı'nda inen Bakan Güler, ilçedeki ilk incelemesi Tabakhane dere yatağı çevresinde, sel sularının yıkılmasına neden olduğu 3 binada yaptı. Ağlayan bina sahiplerine teselli eden Bakan Güler, burada yaptığı açıklamada, "Dere yanlarına bina yapmanın sıkıntısını görüyoruz. Buraya ruhsat verilmesi ve alınması yanlış. Zarar görenlerin sayısını tespit etmeye çalışıyoruz. Onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Bunlar üzücü olaylar. Zarar tespiti yapılıyor, gerekli önlemler alınacak. Tespit sonrası afet kapsamına alınıp alınmayacağı karar verilecek" dedi. Daha sonra beraberindekilerle sel felaketinden en fazla etkilenen Bayramca ve Fevzi Çakmak Mahalleleri'ni gezen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Merak etmeyin kimse aç, açık kalmayacak. Mala geleni hallederiz. Cana gelemesin yeter ki" diye konuştu. İlçeden ayrılmadan önce son olarak Kaymakamlık toplantı salonunda ilgililerle biraraya gelerek, son değerlendirmeyi yapan Bakan Güler, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi noktasında 24 saat aralıksız çalışılmasını istedi. Bakan Güler, ayrıca toplantı salonunda bulunan belediye başkanlarına seslenerek, "Dere yatağına ev yaptırmayın. Dere yatağına yapılan evlerin hesabını belediye başkanlarından sorarım" şeklinde konuştu. Toplantıda hazır bulunan Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl ilçede kalıp, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verirken Ünye Kaymakamı Nevzat Ergün ise daha önce Kızılay'ın çadır kurarak 3500 kişiye yemek vereceği bilgisini değiştirerek Ünye İmam Hatip Lisesi Yemekhanesi'nde yemek dağıtımının yapılacağını belirtti.

Bakan Güler, toplantının bitiminde incelemelerde bulunmak üzere karayolu ile yine sel felaketinin yaşandığı Samsun'un Terme İlçesi'ne hareket etti. Bu arada devam eden olumsuz hava şartları nedeni ile meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Ünye Belediyesi'nden yapılan anonslarla vatandaşlar yaşabilecek yeni bir sel felaketine karşı uyarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title