Haberler

Ordu 16 Bin 600 Ton Bal Üretti

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordulu 2 bin 674 arıcı tarafından 2015 yılında 16 bin 600 ton bal üretildiğini söyledi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordulu 2 bin 674 arıcı tarafından 2015 yılında 16 bin 600 ton bal üretildiğini söyledi.

Ordu fındık üretiminin yanı sıra bal üretimiyle de önemli bir il haline geldi. Çok sayıda arıcının faaliyet gösterdiği Ordu'da 2015 yılı bal üretimi 16 bin 600 ton olarak gerçekleşti. Ordu'nun bal üretiminde her geçen gün etkisini arttırdığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, "Ordu fındıkla birlikte bal üretiminde de öncü bir il oldu. 2015 yılı tahmini verilerine göre 2 bin 674 arıcımız tarafından 556 bin 508 adet kovanda toplam 16 bin 600 ton bal üretimi ve 91 ton bal mumu üretimi gerçekleştirildi" dedi.

"ARICILARA 10.5 MİLYON TL DESTEK VERİLDİ"

Bal üretiminde kalite ve markalaşmanın önemli olduğunu ve Ordu'ya arıcılık anlamında önemli desteklerin verildiğini ifade eden Yılmaz, "Bal üretiminin ve arı ürünlerinin çeşitlendirilmesinin yanı sıra yüksek kalite ve markalaşmaya yönelik çalışmalar da son derece önemli. Bu kapsamda sürekli olarak eğitim yayım çalışmaları yürütülmeye devam ediyor. Arıcılığın geliştirilmesi için bakanlığımız kaynaklarından Ordu arıcılarına büyük destek sağlandı. Son iki yıl içerisinde yaklaşık 2 bin 400 arıcımıza 10.5 Milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. Yine arı ürünlerinin çeşitlendirilmesine yönelik yerel kaynaklar ve genel bütçe imkanlarıyla polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirildi" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Yılmaz Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title