Haberler

Orban'dan AB'ye Soros Tepkisi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Amerikalı milyarder George Soros'un, Avrupa'ya yıllık yüz binlerce yabancıyı getirmek için yapılan planın fikir babası olduğunu söyledi.

Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık konuşmasında, sığınmacı krizi ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Soros'un organizatörlüğünde yılda yüz binlerce yabancıyı Avrupa'ya taşımak isteyen bir topluluk olduğu değerlendirmesinde bulunan Orban, "Macaristan'a yapılan saldırıların arkasında göç konusu var, diğerleri önemli değil. Avrupa'da parti sınırlarını aşan, hedefi yıllık yüz binlerce yabancıyı kıtaya getirmek olan bir topluluk var. Bu düşüncenin de fikir babası, kısmen finansörü ve organizatörü George Soros." ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosunun (AP), hukukun üstünlüğü ilkesi, demokrasi ve temel hakların "ciddi derecede bozulduğu" gerekçesiyle Macaristan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyindeki oy hakkının askıya alınmasına yol açabilecek bir sürecin başlatılmasını istemesi kararının yanlış bir adım olduğunu savunan Orban, raporun arkasında Soros'un olduğunu öne sürdü. Orban, "AP, 'Soros raporu' hazırlama kararı aldı. Buna benzer şekilde daha önce Tavares raporu da hazırlanmıştı." şeklinde konuştu.

Macaristan-Sırbistan sınır kapısında 2015'te polis ile sığınmacılar arasında çıkan arbede nedeniyle gözaltına alınıp, daha sonra terör suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum edilen Suriyeli Ahmed H. olayının da raporda yer aldığını belirten Orban, söz konusu Suriyelinin, tel örgüyü yıkmak istediğini, megafonla insanları tahrik ettiğini iddia etti. Orban, " Brüksel'de Sorosvari gruplar çok kararlı. Hiçbir saçmalıktan çekinmiyorlar." dedi.

AB kurumları çalışanlarının ulus devletlere gerekli saygıyı göstermediğini de savunan Orban, "Avrupa'nın özü Brüksel'de değil bilakis üye ülkelerde. Avrupa Brüksel değil, Avrupa, Varşova, Budapeşte, Paris, Roma." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği George Soros Macaristan Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title