Haberler

Orams'lar Evlerini Boşaltma Hazırlığında

KKTC'de Eski Rum Malı Üzerine Konut İnşa Ettikleri Gerekçesiyle, Mülkün Eski Sahibi Tarafından Haklarında Dava Açılan İngiliz Linda ve David Orams Çifti, İngiltere İstinaf Mahkemesi'nin Verdiği Karar Uyarınca Evlerini Boşaltmaya Hazırlanıyor.

KKTC'de eski Rum malı üzerine konut inşa ettikleri gerekçesiyle, mülkün eski sahibi tarafından haklarında dava açılan İngiliz Linda ve David Orams çifti, İngiltere İstinaf Mahkemesi'nin verdiği karar uyarınca evlerini boşaltmaya hazırlanıyor.

İngiltere İstinaf Mahkemesi'nin haklarında verdiği nihai kararın ardından KKTC'ye dönen Orams çifti, Lapta Bahadır Yalçın Sokak 4 numaradaki evlerinde eşyalarını paketlemeye başladı.

Linda Oram, kararın üzerinden 6 gün geçtiğini, tanınan 14 günlük yasal süre dolmadan evi boşaltmak üzere harekete geçtiklerini belirtti.

Bu yönde hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da davayı Lordlar Kamarası'na götürmek için avukatları ile temas içerisinde olduklarını kaydeden Linda Orams, bu konuda avukatlarından haber beklediklerini söyledi.

''Çok ümitli değiliz. Ne yapacağımızı avukatlarımızdan gelecek habere göre şekillendireceğiz'' diyen Linda Orams, istinaf mahkemesi dışında bir umut olmadığı yönünde bir haber gelmesi durumunda mahkemenin nihai kararı doğrultusunda evi boşaltacaklarını kaydetti.

Yaşadıkları bu durum yüzünden çok üzgün olduklarını dile getiren Linda Oram, ''Avukatlarımızdan olumsuz haber gelmesi halinde 2 gün içinde eşyaları depoya taşıyarak eve kilit vuracağız. Ardından da evin yıkım işlemi için gerekli izni almak için başvuruda bulunacağız'' dedi.

''Lapta'yı çok sevmiştik, burada çok mutluyduk. Yaşadıklarımızdan dolayı çok üzgünüz'' diyen Linda Orams, bundan sonraki aşamada İngiltere'de bulunan gayrimenkullerini korumak için mücadele vereceklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title