Haberler

Or-gi Havaalanı Değerlendirme Toplantısı...

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Meclis Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, OR-Gİ Havaalanı’nın yapılması planlanan sahaya tersane yapılmasının havaalanının önünü keseceğini söyledi.

Çakırmelikoğlu, TTSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen OR-Gİ Havaalanı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yapılmasına Giresun ve Ordu halkının bağışlarıyla 1997 yılında başlanan havaalanın projesinin ilerleyen yıllarda yatırım programından çıkarıldığını hatırlattı. OR-Gİ Havaalanı'nın yapılmamasına Trabzon ve Samsun'da bulunan havaalanlarının gerekçe gösterildiğini ancak bunu doğru bulmadıklarını ifade eden Çakırmelikoğlu, aralarında daha az mesafe bulunan illerde havaalanlarının bulunduğunu, bazılarının da yapımlarının sürdüğüne dikkat çekti.

Gülyalı İlçesi'nde OR-Gİ Havaalanı’nın yapılması planlanan sahaya tersane yapılmasının havaalanının önünü keseceğini vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Deniz dolgusu şeklinde yapılacak havaalanının mendireği o dönemde yapılmıştır. Ancak, şimdi buraya tersane kurulması konusu gündeme geldi. Gülyalı İlçesi’nde havaalanı sahasına tersane yapılması, bölgeye bir yatırım değil, OR-Gİ Havaalanı'nın önüne kesmek olacaktır" dedi.

Aydınlar Ocağı Giresun Şube Başkanı Mehmet Memiş ise havaalanın Ordu ve Giresun için önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek OR-Gİ Havalimanı’nın iki il için geleceğini belirleyecek kadar önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi. Memiş, bölgelerin kalkınması için ulaşımların hayati önem taşıdığını da belirterek, "Ulaşımsız ne turizm gelişir ne de eğitimde hedeflenen noktalara ulaşılır. Ordu ve Giresun'a üniversite kurulmuştur. Havaalanı bu illerimiz için büyük bir ihtiyaçtır" diye konuştu.

Toplantıya, Giresun ve Ordu'dan 34 sivil toplum örgütü ve sanayi kuruluşu temsilcisi katıldı.

(AÇ-MU-Y)

25.04.2007 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title