Haberler

    Öpüşmek Hakkında Sizleri Çok Şaşırtacak 15 Bilgi

    Öpüşmek insanoğlunun en doğal eylemlerinden biri. Üstelik her kültürde farklı bir değer ve öneme de sahip. Peki sizlere bu kadar haz veren bu eylem hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?

    İşte karşınızda sizi çok şaşırtacak 10 bilgi!

    1.Öpüşmek Sağlığa Faydalıdır

    Öpüşmek sadece ruh halinize değil, aynı zamanda sağlığınıza da iyi gelir. Öpüşmek insanın kalori yakmasına yardımcı olur, bağışıklı sisteminizi güçlendirir, kaslarınızı rahatlatır, ağrılarınız azaltır ve diş çürüklerinin önüne geçer. Daha sayısız faydası olan bu eylemi, sık sık yapmanızı tavsiye ederiz.??

    2. Öpüşerek Sonsuz Aşkınızı Bulabilirsiniz

    Biriyle olan ilişkinizin ömrüne uzun düşünceler, değerlendirmeler sonucunda karar verdiğinizi sanabilirsiniz. Ancak unutmayın, tek başına bu değerlendirmeler sizin aşık olmanızı sağlamıyor. İşin içine hormonlar ve öpüşmenin verdiği heyecanda giriyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar 15, erkeklerse 16 öpüşmede o kişinin kendilerine uygun olup olmadığına karar verebiliyor.

    3. Hayatımızın 2 Haftasını Öpüşmeye Harcıyoruz

    Ortalama bir insan ömründe 20160 dakikayı öpüşmeye harcıyor. Bu da yaklaşık 2 haftaya denk geliyor.

    4. Öpüşme Rekorunun Sahipleriyle Tanışın

    Guinness Dünya Rekorları'na göre dünyanın en uzun öpüşme rekoruna Taylandlı bir çift sahip. Tamı tamına 58 saat, 35 dakika, 58 saniye öpüşerek bu rekoru kıran çifte bizden de kocaman bir "Helal olsun" gelsin.

    5. İrlandalılar Öpüşerek Şansı Yakalıyor

    Her yıl İrlanda'da 400 bini aşkın turist bir araya gelerek dünyanın en hijyenik olmayan eylemin yapıyorlar. Blarney Taşı adı verilen taşı öpen turistler bu sayede şansı yakaladıklarını düşünüyorlar.

    6. Filematoloji: Öpüşme Bilimi

    Evet bu muazzam eylemi inceleyen bir bilim dalı var. Dalın adı filematolojiyken, bu alanda çalışanlara osculologist deniliyor.

    7. En İyi Öpüşen Millet

    Evet, bunu tespit etmek çok zor! Ancak iddialara göre dünyanın en iyi öpüşen milleti İtalyanlar!

    8. Öpüşerek Sağır Olan Kadının Hikayesi

    Çin'de erkek arkadaşı tarafından öpüşürken sağır bırakılan kadının hikayesiyse oldukça enteresan. Erkek arkadaşının kuvvetli öpüşü nedeniyle oluşan basınç kadının kulağında duyma kaybına neden oldu.

    9. Kiss My Ass

    Bu terime Amerikan filmlerinden alışkınız. Üstelik bu söylemin tarihi 1705 yılına kadar geriye gidiyor.

    10. Dudaklarımız Vücudumuzun En Hassas Bölgesi

    Dudaklar parmak uçlarımızdan 100 kat daha hassastır. Hatta araştırmalara göre dudaklarımız genital bölgeden bile çok daha hassastır.

    11. Öpüşmek Bakteri Transferidir

    İki insan öpüşürken 10 milyonla – 1 milyar arasında bakteri alışverişinde bulunur.

    12. Fransız Öpücüğünde Kaslar İş Başında

    Fransız öpücüğünü meşhur eden şey kişilerde yarattığı tutkudur. Size şimdi bir bilgi daha verelim. Fransız öpücüğü sırasında 34 farklı yüz kası çalışır. Normal öpüşmeden bu sayı sadece 2'dir.

    13. Öpüşmenin Tarihi

    Öpüşmekle ilgili yazınların yer aldığı ilk metin M.Ö. 1500 yılında yazılmıştır.

    14. Orgazma Neden Olabilir

    Kadınlar öpüşürken orgazm olabilirler.

    15. Dillerin Savaşı

    Kamasutra metinleri 30'dan fazla öpüşme türünün olduğunu belirtir. Üstelik metinlerde öpüşmek "dillerin savaşı" olarak da nitelendirilir.

    15. Düğün Öpücüğü

    Antik Roma'dan bu yana gelinler ve damatlar düğünlerin sonunda öpüşüyorlar. Peki neden? O an sevgi doldukları için mi, yoksa çok başka bir nedeni mi var? Hemen cevap verelim. Bu öpücük Antik Roma'da evliliğin bağlayıcısı olarak görülürdü.

    Kaynak: Emoji.com.tr / Komik - İlginç

    Komik - İlginç Haberler

    Bakmadan Geçme

    Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title