Haberler

Operasyonda Yeni İddia: Veliaht Prens, Prens Talal'dan Ret Cevabı Alınca Düğmeye Basmış

Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman'ın "Vizyon 2030 Projesi" kapsamında ülkeye yatırım çağrısı yaptığı, Prens Talal'dan ret cevabı alınca operasyonu başlattığı iddia edildi.

Suudi Arabistan'da kraliyet ailesi, bakanlar ve generallere yönelik büyük tasfiye operasyonları sürüyor. Arap basınında günlerdir gündemin birinci maddesini oluşturan olay hakkında birçok iddia bulunuyor. Katar'ın El Cezire Televizyonu'nun tutuklanan prenslerden birine yakın çevrelere dayandırdığı haberine göre, Veliaht Prens Selman, operasyona, başında olduğu "Vizyon 2030 Projesi" kapsamında ülkeye yatırım yapmaya çağırdığı Prens el-Velid bin Talal'dan red yanıtı alması üzerine karar verdi.

EL KONULAN HESAPLARIN TUTARI 800 MİLYAR DOLAR

Suudi Arabistan'da çok sayıda prens ve bakanın gözaltına alınmasının yankıları devam ediyor. Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığındaki komisyonun emriyle tutuklanan veya görevden uzaklaştırılanlara ait banka hesaplarına da el konuluyor. Reuters Haber Ajansı, el konulan hesapların sayısının 1700'e ulaştığını duyurdu. Amerikan Wall Street Journal Gazetesi'ne göre ise el konulan hesaplardaki varlıkların toplamı 800 milyar doları (3.1 trilyon TL) buluyor.

PRENSE RET CEVABI VERİNCE GÖZALTINA ALINMŞ

Katar'ın El Cezire Televizyonu'nun tutuklanan prenslerden birine yakın çevrelere dayandırdığı haberine göre, Veliaht Prens Selman, operasyona, başında olduğu "Vizyon 2030 Projesi" kapsamında ülkeye yatırım yapmaya çağırdığı Prens el-Velid bin Talal'dan ret yanıtı alması üzerine karar verdi.

Habere göre Selman, tutuklamalarla ülkenin diğer zenginlerine "Ya ödeyin ya da hapsi boylayın" mesajı vermek istiyor. Veliaht prens, Vizyon 2030 Projesi kapsamında ülkenin Mısır ve Ürdün sınırına yakın bir bölgeye 600 milyar dolar maliyetli bir megakent oluşturacağını açıklamıştı.

PROJE, ABD TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Ülkeyi "Ilımlı islam ülkesi" haline getireceğini ifade eden Selman, Vizyon 2030 Projesi kapsamında sosyal dönüşümler de planlıyor. Proje, ABD tarafından da destekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Ofisi (DRL), dün "proje kapsamındaki sosyal ve ekonomik reformları destekleyen projeleri finansmanla ödüllendireceğini" açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Prens Selman Katar Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title