Haberler

    Opec ve Opec Dışı Ülkeler Petrol Arzı Açığını Kapatabilir"

    Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin petrol arzındaki açığı kapatabilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi.

    Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin petrol arzındaki açığı kapatabilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi.

    Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak tarafından yapılan bir açıklama ile petrol fiyatlarının varil başına 70 ile 80 dolar seviyesinde dengeli olduğu belirtilirken, Novak cümlelerini "petrol piyasalarında arz sıkıntısı oluşursa, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkeler açığı kapatabilecek kapasiteye sahiptir" ifadeleri ile sürdürdü.

    Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtladığı kaydedilen Novak, OPEC ile üretim kısıntısyla ilgili varılan anlaşmanın taraf ülkelerce yüzde yüz karşılandığını belirtirken, petrol fiyatlarının da dengeli olduğunu söylediği öğrenildi. Novak açıklamasında; "Petrol fiyatlarında varil başına 70 ila 80 dolarlık seviyeyi dengeli buluyoruz. Petrol piyasalarında arz sıkıntısı oluşursa, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkeler açığı kapatabilecek kapasiteye sahiptir" cümlelerini kullandı.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Rusya Federasyonu Opec Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title