Haberler

    Opec, Nisan Ayında Olması Planlanan Toplantıyı İptal Edebilir

    OPEC Nisan'da planlanan toplantısını iptal edecek, ancak petrol üretim kesintilerini sürdürecek.

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol üretim kısıntısını uzatıp uzatmama kararını ele alacağı Nisan ayı toplantısını iptal ederken, bu kararı Haziran ayındaki toplantıda almayı değerlendiriyor. Toplantının ertelenmesi ABD'nin İran ve Venezuela yaptırımlarının etkisinin daha sağlıklı değerlendirilmesini sağlayacak.

    OPEC ve OPEC ile birlikte hareket eden petrol ihracatçısı ülkelerin bakanlarından oluşan Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) bugün 17-18 Nisan tarihlerinde yapılacak olağanüstü toplantının iptal edilmesini yönünde tavsiye kararı aldı. Bu da bir sonraki toplantının 25-26 Haziran'da yapılacağı anlamına geliyor.

    OPEC ülkeleri ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticileri gerileyen petrol fiyatlarının tekrar tırmanması için Aralık ayında üretim azaltma kararı almışlardı. Buna göre OPEC+ olarak adlandırılan bu ülkeler, yılın ilk yarısında toplam üretimlerini küresel talebin yüzde 1.2'si kadar, yani 1.2 milyon varil/gün düzeyinde azaltmayı taahhüt ettiler.

    OPEC'in fiili lideri Suudi Arabistan'ın Enerji Bakanı Halid al-Falih hafta sonunda yaptığı açıklamada piyasada arz fazlasının yıl sonuna kadar devam edecek gibi göründüğünü, ancak üretim politikası konusunda karar almak için Nisan ayının erken olacağını söylemişti.

    Falih yaptığı açıklamada ise, "Nisan ayının yılın ikinci yarısı için herhangi bir üretim kararı almak için erken olacağı yönünde bir uzlaşı dile getirildi… Stok seviyeleri arttığı ve normal seviyelerden yukarıda olduğu sürece, piyasayı dengeye doğru yönlendirecek bir yol izlemeye devam edeceğiz" dedi.

    İran ve Venezuela'nın petrol ihracatını azaltmak amacıyla yaptırımlar başlatan ABD, son aylarda kendi ihracatını artırdı. Falih, Bakü'deki JMMC toplantısından önce gazetecilere yaptığı açıklamada ABD'nin üretimi artırma baskısı altında olup olmadığı sorulduğunda "Piyasa dışında baskı altında değiliz" dedi.

    The post appeared first on .

    Kaynak: Enerjienstitusu.com / Sektörel

    Opec Haberler

    Bakmadan Geçme

    Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title