Haberler

    Opec'in Petrol Üretimi Azaldı

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün günlük bazdaki ham petrol üretiminin mart ayı içerisinde bir önceki aya kıyasla 201 bin varil azalma yaşayarak 31 milyon 960 bin varile gerilediği belirtildi.

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün günlük bazdaki ham petrol üretiminin mart ayı içerisinde bir önceki aya kıyasla 201 bin varil azalma yaşayarak 31 milyon 960 bin varile gerilediği belirtildi.

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün Petrol Piyasası Raporu doğrultusunda, mart ayı içerisinde küresel petrol arzının bir önceki aya kıyasla günlük bazda 180 bin varil artış yaşayarak 98 milyon 150 bin varile çıktığı dile getirildi.

    Söz konusu dönem içerisinde Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü dışı ülkelere bakıldığında ise petrol üretiminin günlük bazda 380 bin varil artış gösterdiği ve böylelikle üretimin 66 milyon 200 bin varile ulaştığı aktarıldı.

    OPEC'in ham petrol üretiminin geçtiğimiz ay içerisinde bir önceki aya oranla günlük bazda 201 bin varil düşüş yaşayarak 31 milyon 960 bin varile gerilediği kaydedilirken, OPEC'in bahsi geçen dönem içerisindeki küresel petrol üretimi içindeki payının ise yüzde 32.6 olarak hesaplandığı dile getirildi.

    Geçtiğimiz ay içerisinde OPEC içinde en çok ham petrol üretiminin BAE'de, Nijerya'da ve Katar'da yapıldığı ifade edilirken, Angola, Venezuela ve Cezayir'de ise düşüş gözlemlendiği belirtildi.

    BAE dikkate alındığında günlük üretim miktarının mart ayı içerisinde bir önceki aya kıyasla 44 bin 900 varil, Nijerya dikkate alındığında 18 bin 200 varil, Katar dikkate alıdığında ise 16 bin 100 varil artış gösterdiği belirtilirken, OPEC tahmini doğrultusunda, bu sene içerisindeki küresel petrol talebinin geçtiğimiz seneye kıyasla günlük bazda 1 milyon 640 bin varil artış yaşayarak 98 milyon 700 bin varile ulaşacağı ifade edildi.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Nijerya Katar Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title