Haberler

Onur Air ile Pegasus Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Onur Air ile Pegasus Havayolları Arasında Bir Süredir Sürdürülen İşbirliği Görüşmelerinde İlk Adım Atıldı. Onur Havayolları'nın Sahibi Tentur ile Pegasus Havayolları'nı Bünyesinde Bulunduran Esas Holding Arasında Stratejik Alternatifleri Değerlendirmek Üzere İş Birliği Anlaşması İmzalandı.

Onur Air ile Pegasus Havayolları arasında bir süredir sürdürülen işbirliği görüşmelerinde ilk adım atıldı. Onur Havayolları'nın sahibi Tentur ile Pegasus Havayolları'nı bünyesinde bulunduran ESAS Holding arasında stratejik alternatifleri değerlendirmek üzere İş Birliği Anlaşması imzalandı.

Onur Air'den yapılan açıklamada göre, anlaşma kapsamında Tentur ve ESAS Holding Türkiye'nin yanında farklı ülkelerinde havacılık fırsatlarını değerlendirmek için çalışmalar yapacak. Başlayacak çalışmalara iki grubun ekipleri dışında Türkiye'den ve yurtdışından stratejik ve mali danışmanlar katılacak. Çalışmalar sonucunda izlenecek yolda mutabık kalınacak ve işbirliği sırasında her iki şirket de çalışmalarını kendi kimliğiyle sürdürecek.

ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı yaptığı açıklamada, Türkiye'deki hava taşımacılığının gelişmeye müsait olduğunu söyledi. Sektörün büyük potansiyeli bulunduğunu kaydeden Sabancı, son dönemdeki havalimanı ihalelerinin ulaştığı bedellerin bu durumun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Onur Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana da açıklamasında, özel sektör olarak dünyadaki ve Türkiye'de havacılıktaki değişime uyum sağlamanın zorunlu olduğunu ifade etti. Bagana, "Yapacağımız çalışma iki özel Türk havayolunun birlikte hareket edebileceğini göstermek açısından son derece önemli. Burada asıl rekabet bölgesel değil, uluslararası boyutlarda. Rekabet edebilmek için bir strateji oluşturmak ve kuvvetle tecrübeleri birleştirmek gerekiyor. Şirketlerin şahsiyetlerini ve bütünlüklerini muhafaza ederek geliştirilecek bu tür işbirlikleri ülkemizde tüketiciye, yurtdışında ise Türk turizmine büyük katkı sağlar" diye konuştu.

Açıklamada, Onur Air ve Pegasus Havayolları'nın kapasiteleri şöyle sıralandı:

Onur Air'in uçak sayısı 27, koltuk kapasitesi 6 bin 120, 2006 yılı taşınan iç hat yolcu sayısı 4 milyon 400 bin 267, 2006 yılı taşınan dış hat yolcu sayısı 2 milyon 335 bin 704.

Pegasus Havayolları'nın uçak sayısı 17, koltuk kapasitesi 3 bin 60, 2006 yılı taşınan iç hat yolcu sayısı 1 milyon 818 bin 989, 2006 yılı taşınan dış hat yolcu sayısı 1 milyon 248 bin 62.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title