Haberler

Önümüzde Belirsizliklerin Ortadan Kalktığı Bir Dönem Var"

Kocaeli, Bartın, Bolu, Sakarya ve Karabük'te sanayi ve ticaret odaları başkanları, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin sonuçlarının, ülkedeki belirsizlik ortamını sona erdirdiğini ve yabancı yatırımcılar için cazibe ortamı yarattığını bildirdi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin yüzde 90'a yaklaşan olağanüstü yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirildiğini belirterek, sonuçların tüm millet için hayırlı olmasını diledi.

Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliğin de ortadan kalktığını aktaran Zeytinoğlu, bundan sonra asıl gündem olacak ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Zeytinoğlu, "Artık önümüzde ülkemiz ve milletimiz için belirsizliklerin ortadan kalktığı bir dönem var. Yabancı sermayenin de katkısıyla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama her alanda daha güçlü bir Türkiye için seferber olmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Özellikle ihracat ile eğitimde seferberlik yapılmasının ve AB uyum konusunun çok önemli olduğunun altını çizen Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde ihracatta ve eğitimde seferberlik yapmalıyız. Üretim ve ihracata ağırlık vermek için ilk olarak yabancı sermaye girişinin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Ülkemiz için önemli bir çıpa olan AB sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik gerekli adımları atmalıyız ve Gümrük Birliği modernizasyon sürecine ağırlık vermeliyiz. 2004 yılında tam üyelik müzakereleri ile yaptığımız hamlenin tekrarlanması ile yabancı yatırımın hızlanacağına inanıyoruz. Yeni dönemde, OHAL'in sona ermesiyle birlikte ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara hız verilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

2023 hedeflerinin revize edilmesi gerektiğini belirten Zeytinoğlu, "Yıllık ihracat artış hızımız yüzde 13 olursa 2023 yılı sonunda 350 milyar doların üzerinde bir ihracat performansına ulaşıyoruz. Bu rakamı ulaşılabilir bir hedef olarak görüyor ve 2023 yılı ihracat hedefimiz olması gerektiğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Gün ekonomiye odaklanma günüdür"

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut da seçimlerin demokrasinin yapı taşları, olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.

Türk halkının yoğun ilgiyle sandığa giderek iradesini beyan ettiğini ve kararını verdiğini belirten Bulut, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve 27. dönem milletvekillerini tebrik etti.

Bulut, böylesi önemli bir süreçte Kocaeli iş dünyası olarak beklentilerini hatırlatmakta fayda gördüklerine dikkati çekerek, "Yeni sistemle birlikte artık daha fazla ekonomiye odaklanmamız ve seçimle birlikte oluşan pozitif atmosferin ekonomiye daha fazla yansıması gerektiğini düşünüyoruz. Gün ekonomiye odaklanma günüdür. Yeni sistemin ve yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ise seçimlerin vatana, millete hayırlı olmasını diledi.

Ülkedeki istikrarın devamını dilediklerini vurgulayan Balık, şunları kaydetti:

"Ekonomide aylardır belirgin bir sıkıntı hakimdi. Sabah saatlerinde dolar bir düşme eğilimindeydi. İnşallah sabitlenir, herkes önünü görür. En küçük esnaftan en büyük fabrika sahibine kadar ekonomi bizim için önemli. İş dünyasında olsun, vatandaş olarak olsun tek beklentimiz ekonomide istikrar. Evine iki poşet erzak alan vatandaş da, ihracatçı sanayici de aynı şeyi düşünüyor. Onun için ekonomide istikrarın sürmesi önemli. Bu seçimlerden sonra ekonomimiz istikrara kavuşacaktır. İnşallah temennimiz de o yöndedir."

"İstikrar ortamının üzerinde yükselen bir Türkiye için çalışmaya devam etmeliyiz"

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş de, "Ekonomimizin dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması gibi önemli bir hedefimiz var. Bunun için de içeride ve dışarıda güçlü, ayakları yere her zaman sağlam basan, güven ve istikrar ortamının üzerinde yükselen bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ateş, Türk milletine yakışır bir demokratik zeminde ve yüksek bir katılım oranıyla yapılan 24 Haziran seçimleri sonrasında, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni bir döneme başlangıç yaptığını ifade etti.

Ekonomideki rekabetin artık global ölçeğe taşındığına da dikkat çeken Ateş, bu uluslararası ekonomik yarışın güçlü aktörlerinden birisi olabilmek için en temel beklentilerinin, Türkiye'nin sosyo-ekonomik gelişmesi ve kalkınması sürecinde ekonominin omurgasını oluşturan özel sektörün önünü açacak, sonuç odaklı çalışmalar olduğunu vurguladı.

"İstikrar ekonomiyi kısa ve orta vadede olumlu yönde etkileyecektir"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin, "Millet istikrardan yana oy kullanmıştır. Bu istikrar da ekonomiyi kısa ve orta vadede olumlu yönde etkileyecektir." diye konuştu.

Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliğin ortadan kalktığını, bunun yansımasının da piyasalarda görülmeye başladığını aktaran Altuğ, "Acilen tekrar hükümetin ve bakanların oluşturulması gerekiyor. Ekonomiye önem verilerek uzun vadeli çalışmalar yapılması, üretime yönelik çalışmalar yapılması, Ar-Ge'ye teknolojiye yönelik teşviklerin arttırılması ekonomiyi olumlu yönde etkileyecektir." şeklinde konuştu.

Sakarya'nın oluşturulacak yeni kabinede bir bakan istediğini vurgulayan Altuğ, kenti yakından ilgilendiren Mega Endüstri Bölgeleri konusunda ayrıntılı çalışmaları beklediklerini kaydetti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier de Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin, yeni dönemin ülke için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Ülkenin bir an önce seçim atmosferinden çıkmasının iş dünyası için iyi olacağını belirten Mescier, şunları söyledi:

"Yeni sistem, inşallah özellikle ekonomi alanında daha çok atılımlara vesile olacaktır. Ülkemiz bir an önce seçim atmosferinden çıkarak yoluna devam etmelidir. Başlatılan yatırımlar, atılımlar ve projeler yeniden hızlandırılmalıdır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title