Haberler

"Onu İmralı'da Misafir Eden Bizim İktidarımız Mıydı?"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Affedersiniz Bölücü Terör Örgütünün Başını Kendilerine Teslim Ettikleri Zaman İmralı Adasında Misafir Eden, Onu Oraya Yerleştiren Bizim İktidarımız Mıydı, Yoksa Bizden Önceki İktidar Mıydı?' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Affedersiniz bölücü terör örgütünün başını kendilerine teslim ettikleri zaman İmralı adasında misafir eden, onu oraya yerleştiren bizim iktidarımız mıydı, yoksa bizden önceki iktidar mıydı?'' dedi.

Erdoğan, Çorum'un Abide Kavşağında partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bazı parti liderlerinin bol keseden vaatlerde bulunduğunu söyleyen Erdoğan, ''(Ekonomi önemli değil), (ülkenin itibarı önemli değil) diyorlar. Korku salarak milleti tehdit ederek, huzur ve barış iklimini sabote ederek, eski gündemleri yeniden getirmek istiyorlar'' diye konuştu.

Milletin bunlara zerre kadar itibar etmediğini söyleyen Erdoğan, bir partinin 1999 yılında ''Nasıl olsa şehitleri iyi istismar ettik, şehitleri istismar ederek bu ülkede koalisyon ortağı olduk'' anlayışıyla hareket ettiği iddiasında bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şu anda sağda solda el altından yaydıkları bilgilerle sanki bölücü terör örgütü başı hakkında idam kararı varmış da biz idam etmemişiz gibi yaymak suretiyle millete takdim eden hangi parti, onu siz gayet iyi biliyorsunuz. Siyaseti düzgün yapın, 'Kopenhag siyasi kriterlerinde idam kalktığı için AB süreci ile alakalı olarak bizler de o zaman bunu ağırlaştırılmış müebbet hapse çevirdik' deyin de millet buna inansın. Ama dürüst davranın, kalkıp da faturayı iktidarımıza kesmeye gayret etmeyin. Bunu biz bugüne kadar dillendirmedik, edebimize uygun bulmadık, siyasi ahlakımıza uygun bulmadık. Ama artık geldi buraya dayandı, şimdi gerçeği söylemek zorundayız.''

Erdoğan, mazot fiyatını 1 YTL'ye indirme vaadinde bulunanlar olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:

''İşsize ne verecekmiş ne verecekmiş biliyor musunuz? İşsize 2 bin Avro işsizlik maaşı verecekmiş. Bunu söyleyene Çorum'dan söylüyorum, önce babasının borcunu ödesin ondan sonra gelsin bunu konuşsun. Babanın varisisin, önce onu öde. Bir defa uluslararası mahkemelerde, tahkimlerde mahkum olmuş insanlarsınız. Siyaseti dürüst yapın. Siyaset kirlilik istemez.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title