Haberler

Onu Allah Islah Etsin

Sinan Çetin'in Altın Portakal Alan Yumurta'yı Yerden Yere Vurup 'Filmde Entelektüel Bir Kabızlık Var', Demesine Filmin Yönetmeni Semih Kaplanoğlu Tepki Gösterdi:

SİNAN ÇETİN'İN ALTIN PORTAKAL ALAN YUMURTA'YI YERDEN YERE VURUP 'FİLMDE ENTELEKTÜEL BİR KABIZLIK VAR', DEMESİNE FİLMİN YÖNETMENİ SEMİH KAPLANOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ:

Altın Portakal Festivali'nde En İyi Film ödülünü de alan Yumurta'yı yerden yere vuran yönetmen Sinan Çetin, filmin entelektüel bir kabızlık olduğunu, sanat filmi diye yutturulmasına inanamadığını söyledi. Yaşamdan Dakikalar programında konuşan Çetin, 'Bu Türk sinemasının iflasıdır. Bu bir entelektüel terördür' dedi. Aynı programda konuşan Hıncal Uluç da 'Film benim için yapılıyor. Atilla Dorsay için değil. Dorsay'ın gücü o filmi yaşatmaya yetmez' dedi. Bu tür eleştirilere anlam veremediğini söyleyen filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu, Sinan Çetin için 'Ne diyeyim, Allah onu ıslah etsin. Çok ciddiye almıyorum. Ben burada yeni bir film çekmekle uğraşıyorum, o benimle... En azından filmlerimi zamanında bitirip vizyona çıkarabiliyorum' dedi.

'HERKES İŞİNE BAKSIN'

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ise Hıncal Uluç'a şu yanıtı v erdi: 'Kimse ne Atilla Dorsay ne de eleştirmenler için film yapar. Film seyirci için yapılır. Ve her film de az veya çok kendi seyircisini arar bulur. Lütfen kimse bir film ile onun seyircisi arasına girmeye kalkmasın. Herkes kendi işine baksın.' Festivalin jüri başkanı olan ve tiyatrocu kimliğinin ağır basması nedeniyle eleştirilen Genco Erkal, edebiyatçı olan Orhan Pamuk'un da geçen yıl Cannes Film Festivali'nin jürisinde olduğunu hatırlatmakla yetindi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title