Haberler

"Onların Yaptığı Dedikodu"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Bizim yaptığımız çok şey var ama onların yaptığı tek şey dedikodu ve hakaret. Ana muhalefet genel başkanının bir projesini duydunuz mu? Varsa yoksa başbakana hakaret, ben de ondan bol bol para kazanıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Başbakan Erdoğan, burada partililerle bir araya gelerek bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, bölgede parti çalışmalarını birlik ve beraberlik içinde yürütmeye çalıştıklarını belirterek, seçimlerde daha başarılı olabilmek için aralıksız çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

"ESED SCUD FÜZELERİNİ KULLANMAYA BAŞLADI"

Suriye'de yaşanan olaylara değinen Erdoğan, "Oradaki olayları vicdanımız kan ağlayarak izledik. Angajman konusunu biliyorsunuz; bu konuda ağırlaştırılmış kararları devreye soktuk. Yaklaşık 2 yıldır devam eden bu kanlı süreç, artık finale yaklaşıyor. Suriye'de halkın talep ve beklentilerini karşılayacak bir yönetim, inşallah kısa sürede iş başına gelecektir. Bu süreç başarıyla tamamlandığı zaman, iki ülke bir birine daha yakın, halkları bir birine kaynaşmış şekilde güç birliği haline gelecektir. Suriye'de bu sürecin uzaması nedeniyle hükümetimiz yoğun tepkiler alıyor. Bunlar motivasyonumuzu asla bozmayacak. Biz adımı attığımız zaman önce müşaveremizi yaparız. İlgili ve yetkili kurumlarımızla adımı ondan sonra atarız. Şimdi bir Irak ve Suriye politikalarımızda aynı şekilde adımlar attık" diye konuştu.

Zalimlerle asla yürümeyeceklerini de ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz gayet iyiydik, ailece de görüşüyorduk ama babamız da olsa eğer zalimse, biz o babayla yol yürümeyiz. Çünkü zulme rıza, zulümdür. Bu evlat için de geçerlidir. Eğer evlat hakkın değil de zalimlerin yanında yer alıyorsa bir baba olarak bizlerde evladı terk ederiz, işin aslı budur. Çünkü tarih bunun örneklerini bize gösteriyor. Biz peygamberler tanıdık, evlatlarını terk ettiler. Neden; çünkü Hakka tabi olmadılar. Bunları çok iyi bileceğiz ve bilerek yolumuza yürüyeceğiz. Bu arda 50 bine yakın insan öldürülüyor, hem de uçakla bombalanarak öldürüyor. Şuanda muhalif askerler havalimanını ele geçirince, uçaklar iş göremez hale gelince füzeleri kullanmaya başladı. Scud füzelerini kullanma başladı. Ne yaparsa yapsın halk galip gelecek. Bedeli ağır ve zor olabilir ama er geç Suriye halkı buradan zaferle çıkacaktır. Şanlıurfa, Suriye'yi kendisine öz kardeş olarak gören bir şehirdir. Biz Suriye'de akan kan karşısında tepkisiz olamayız. Yarın Akçakele'deki kampı dolaşırken, şuanda Suriye koalisyonu lideri ile birlikte gezmeyi planlıyoruz" dedi.

CHP'nin Beşşar Esed'in yanında yer aldığını savunan Başbakan Erdoğan, "Biz haklının yanında olacağız. Suriye'de yaptığımız da budur. Yaklaşık 500 trilyon, milli bütçemizden Suriyelilere katkı verdik. Bu gıda, ilaç gibi bütün kamplardaki harcamalardır. Dışarıdan şuanda gelen rakamlarda 30 milyon dolar gibi bir rakamdır. Hepsi işin lafını yapıyor. Ama biz elimizden geleni yapıyor ve yapacağız. Başından beridir de açık kapı politikasıyla Türkiye'ye geçecek herkesi alıp bağrımıza basıyoruz. Tabii ki evlerindeki rahatı burada onlara sağlayamayız. Dünyada bu tür toplama kampları ağır olabilir ama bu şekilde modern çadır kent dünyanın hiçbir yerinde yok. Lübnan'da da var ama bizimkiyle kıyaslama bile yapılamaz. BM Genel Sekreteri de burada gezdikten sonra tebrik ederek, mahcup ayrıldığını söyledi. İnşallah bu zor süreç geride kalacak, yaralar sarılacak ve Suriyeliler topraklarına dönerek yeni bir süreç başlayacak. İşte o zaman biz AK Parti teşkilatı olarak vakur, gururlu, kendisiyle ve ülkesiyle gurur duyan yerimizi alacağız" diye konuştu.

"PEYGAMBERLER ŞEHRİ, BUNDAN DAHA GÜZEL OLACAK"

Kendilerinin Şanlıurfa'ya statü kazandırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Peygamberler Şehri, bundan daha güzel olacak. Sadece merkez ile değil, tüm mülki sınırlar içerisinde güzel olacak. 5 yıl içerisinde Şanlıurfa nasıl bir hizmet istiyorsa öyle olacak. Biz bunu İstanbul'da başardık, burada da başaracağız. İstanbul'un kirli havasını, suyunu değiştirdik. Çok çile çekiyorduk o dönemde. Göreve geldiğimizde 180 kilometre uzaklıktan İstanbul'a su getirdik. 2040'a kadar İstanbul'un su sorununu çözeceğiz dedik ve çözdük; şuan İstanbul'da su sorunu yok.

Artık bunlar bizim için çocuk oyuncağı oldu. Haliç'i temizleme projesi ile hem Haliç'i temizledik hem de temiz su vererek Marmara ile Boğaz'ın suyunu birleştirerek Marmara'da daha fazla balık üretimini sağlıyoruz. Bunu da Kadri Topbaş başardı. Haliç'te şuanda 48 çeşit balık var. Eskiden insanları ölümle tehdit eden Haliç şuan temizlendi. Çevrecilik bizde, yerel yöneticilik bizde, ufuk bizde; bunlardan hiçbir şey olmaz. Biz sadece proje ile konuşmuyoruz, projeyi hayata geçiriyoruz. İstanbul'da şuan 100 milyon kapasiteli havalimanı yapılıyor, üçünü köprü başladı, denizin altından raylı sistem başladı...2015'te 5 tane geçişi olacak İstanbul Boğazı'nın. Biz bunları yaparken, onların hayali bile olamaz bu projeler. Peygamberler şehrinde de böyle projeler yapmak istiyoruz bunu da ancak AK Partili belediyelerle yapabiliriz. Bu süreçte önemli bir proje. Önümüzde 2015 var, ondan sonra da 2023 var. Şanlıurfa layık olacağı yere gelecek. GAP Havalimanı neydi, ne oldu. Yolları çok kötüydü, şimdi hepsi düzeldi, bunları bu iktidar yaptı. Stadıydı, adalet sarayıydı, okulları, yolları ve kavşakları ile Şanlıurfa daha güze olacak. Bu belediyeler AK Partili olduğu zaman bunlar ilçelerde de olacak" ifadelerini kullandı.

"BİZ KÜRT'ÜZ, ONLAR İSRAİL'İN MAŞALARI"

BDP'yi eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu partinin hizmet etmek gibi bir derdi olmadığını savundu. Erdoğan, "Onlarda sadece ne var; ideoloji var. İsterse pislik içinde yatsınlar kalksınlar, gidiyor yine onlara oy veriyor. Kardeşim sen hizmete mi oy veriyorsun, yoksa ideolojiye mi? Senin insanca yaşamak hakkın değil mi? Sana insanca yaşama ortamı hazırlamayanlara niye oyunu veriyorsun?" dedi.

BDP'nin terör örgütü PKK'nın uzantısı olduğunu öne süren Başbakan Erdoğan, "Onların temsilcisi olan partiye sormak lazım. Bu ülkede her ırktan insan var ve bunlara karşı bir vaadiniz yok mu? Bu topraklarda sadece Kürt vatandaşı mı yaşıyor? İşte art niyet burada ortaya çıkıyor" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın sözü, salonda bulunan bir vatandaş tarafından yüksek sesle "Biz Kürt'üz, onlar İsrail'in maşaları" ifadesi ile bölündü.

Türkiye'nin tamamını kucakladıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Sadece bir grubu kucaklamaya kalktığın zaman temelde ayırımcılık ve bölücülük manasına gelir. Bunlar bunun temsilcisidir. Bunlar belli bir yere sıkışıp kalmışlar. Biz tüm her ilde mutlaka milletvekili çıkarıyoruz. Bunların bu durumu var mı? Yok çünkü biz gelirken ne dedik? Biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Dinsel milliyetçilik yapmayacağız. Biz 780 bin kilometre karelik vatan topraklarının temsilcisi olarak herkesi kucaklayacağız dedik. Türkiye'nin her bölgesine bütün hizmetler aynı şekilde gidecek dedik ve gidiyor" dedi.

"BEN BU ÜLKENİN BAŞBAKANI OLARAK KIZLARIMI BU ÜLKEDE OKUTAMADIM"

Şanlıurfa her anlamda çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz etnik milliyetçiliğe de karşıyız. Biz herkese eşit mesafedeyiz. Çünkü devleti milleti yönetmek bunu getirir. Hangi mezhep hangi dinde olursa olsun bizim için aynıdır. Bırakın herkes inancını inandığı gibi yaşasın ama kimsede benim inancıma müdahale etmesin. Unutmayın yıllarca bu ülkede başörtülü kızlarımızı okulların kapısında süründürdüler. Ülkenin güvenlik güçleri başörtüsünü kızların başından çekerek aldılar. Biz bunları gördük. İşte ben bu ülkenin başbakanı olarak kızlarımı bu ülkede okutamadım. Ondan sonra yurt dışına gönderince 'paran vardı, gönderdin' dediler. Siz bizim önümüzü kapadınız, o yüzden gönderdik. Benim kızım eğer 'Ben inancımdan dolayı başımı açmıyorum baba' diyorsa ben ne yapacağım? Bir baba olarak üzerime ne düşüyorsa onu yapmam lazım. Bunun çilesini çekenler oldu. Ama kötü komşu ev sahibi yaptı. Hamd olsun sabrettiler ve zafer geldi" diye konuştu.

AK Parti teşkilatında bulunan herkesin terör meselesinde mesuliyet sahibi olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Teşkilatın her mensubu mesuliyet ve vebal altındadır. Kim bu konuda temellik yaparsa, anlatılması gerekeni cesaretle anlatmazsa vazifesini yapmamıştır. Bu konuda çok daha fazla gayret göstermenizi bekliyorum. Çünkü benim halkım yüz yüze konuşmaktan etkileniyor. Kapı kapı dolaşacağız. Kadın kollarımız, sizin üzerinize büyük görevler düşüyor, unutmayın kale içeriden fethedilir. Gençler, unutmayın, yeni kuşakların ruh köküne siz hükmedeceksiniz. Onun için gençlerle arkadaşlarınızı geniş tutacaksınız. Herkese her köye kasabaya ulaşalım ve anlatalım. Elimizde malzeme çok, okuyup okutalım. Samimiyeti hiçbir zaman elden bırakmayalım, bunu anlatalım. Yapılanları anlatalım" dedi.

Seçim sırasında sandık esaslı çalışma beklediğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Sandık esaslı çalışma bir numaradır. Biz çalışmalarımızı sandık esaslı yaparız. Her sandıkta bizim 9 tane görevlimiz olacak. Bunun 3'ü ana kademe, 3'ü kadın kollarından, 3'ü gençlik kollarından. İl başkanımızın bir defa süratle bitirmesi gerekiyor. Çok fazla vaktimiz yok, şuanda 1 yıl önümüzde temiz var. Yani 14 ayımız var ve bu süre içinde en geç 6 ay içinde bitirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"ONDAN BOL BOL PARA KAZANIYORUM"

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Başbakan Erdoğan, "Bizim yaptığımız çok şey var ama onların yaptığı tek şey dedikodu ve hakaret. Ana muhalefet genel başkanının bir projesini duydunuz mu? Varsa yoksa başbakana hakaret, ben de ondan bol bol para kazanıyorum. Kayseri Belediye Başkanımız kazanıp sucuk dağıttı. Şimdi ben de madem ki dedim, avukatlarıma dedim, o zaman biz de şöyle iyi bir program düzenleyelim. Biz de inşallah şöyle duruma göre değerlendirip Sayın Kılıçdaroğlu adına bunu dağıtacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title