Haberler

Onları Ayakta Tutan Umutları ve Hayalleri

12.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

12.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. LÖSEV haftasında konuşan İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, hastalığa yakalanan çocukların 3 yıl boyunca hastalıkla tedavi mücadelesi verdiğini söyledi.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan program çerçevesinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, hastalığın çocukluk çağında en sık karşılaşılan hastalık olduğunu vurgulayarak, lösemiye yakalanan çocukların üç yıl boyunca bu zorlu hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Lösemili çocukların yanlarında bir güç, bir destek buldukları zaman güçlü olabildiklerini ve ayakta daha dik durabildiklerini ifade eden Başkan Şevket Yılmaz, "Çocukluk çağının en sık görülen kanseri olan lösemi, çocuklarımızın 3 yıl boyunca bu zorlu hastalıkla mücadele etmesine neden olmaktadır. Bir hastane odasında yalnızca annesi ile birlikte aylarca yatmak, arkadaşlarından, oyuncaklarından, okulundan, doğum günü partilerinden uzak, istediklerini yiyemediği, saçlarının olmadığı, koşup oynayamadığı, devamlı maske takmak zorunda kaldığı kocaman bir 3 yıl. Ne olursa olsun onları ayakta tutan bir tek şey umutları ve hayalleridir. LÖSEV dünya kamuoyunun dikkatini bu hastalığa çekmek ve lösemili çocukların sorunlarını dile getirip, çözüm aramak amacıyla Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftasını dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu özel hafta 85 ülkede 158 kuruluş tarafından kabul görmektedir. Bu haftada lösemili çocuklar lösemisiz bir dünyanın umudu ile el ele vererek barış, kardeşlik çağrısında bulunacak, desteklerinizle seslerini tüm dünyaya duyuracaklardır" diye konuştu.

Programın ardından LÖSEV Başkanı Şevket Yılmaz ve beraberindekiler, Vali Yardımcısı Hasan Erkal'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten çok memnun olduğunu belirten Hasan Erkal, lösemili çocuklara her zaman desteklerinin süreceğini kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Şevket Yılmaz Yerel Haberler

title