Haberler

Onlar için Yapılana Sahip Çıktılar

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Lehinde, Gazzelilere Verdiği Destekten Ötürü Büyük Bir Gösteri Düzenlendi.

Gazze Şeridi’nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehinde, Gazzelilere verdiği destekten ötürü büyük bir gösteri düzenlendi.

Hamas liderlerinden Halil El Haya, Erdoğan için "O, büyük bir lider" dedi.

Erdoğan’ın Gazze’de olup bitenleri kınarken sarf ettiği sözlere atıfta bulunan El Haya, Erdoğan’ı aynı zamanda "İstanbul’u Bizanslılardan alan Fatih Sultan Mehmet" diye nitelendirdi ve Arap liderlerinden, "bir liderin nasıl tarih yazabileceğini Erdoğan’dan öğrenmelerini" istedi. El Haya, Erdoğan için "Osmanlı sultanlarının devamı" ve "Abdülhamid" gibi nitelemelerde de bulundu.

Zafer kazandık

İsrail’in Gazze’deki son savaşına da değinen El Haya, İsrail karşısında yeni bir zafer kazandıklarını, İsrail’in Hamas direnişi karşısında bir şey elde edemediğini vurguladı.

Abbas geliyor

Gazze’de ateşkes sonrası Filistin’de ulusal uzlaşma görüşmeleri sürerken Filistin lideri Mahmud Abbas Ankara’ya geliyor. Abbas Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek. Sakarya’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mahmud Abbas’ı Türkiye’ye davet edip etmediğinin sorulması üzerine, telefonla yaptıkları görüşmede Abbas’ı Türkiye’ye davet ettiğini, Abbas’ın da geleceğini söylediğini aktardı.

Dürzilerin gururu

Lübnan’da iktidar yanlısı partilerden Dürzi İlerici Sosyalist Partisi’nin lideri Velid Conbolat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Davos’taki tutumunu öven bir telgraf gönderdi ve "Sizinle, Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title