Haberler

"Onkoloji Hastanesinin Çatısında Baz İstasyonu" İddiaları

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, bugün Sabah gazetesinde yer alan "Onkolojinin Çatısında Baz İstasyonu" haberleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, üzerinde uzun zamandır çalışılan ve henüz devreye alınan özgün faaliyet bir yürütüldüğünü belirterek, "Bu çalışmada kullanılan yöntem, düşük frekansta çalışıp insan sağlığına zarar vermeyen, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunca Güvenlik Sertifikası tanzim edilen bir 'kapalı ortam' çalışmasıdır" ifadelerini kullandı.

Aksoy, bugün Sabah gazetesinde yer alan "Onkolojinin Çatısında Baz İstasyonu" haberleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Haberi yapılan konunun, üzerinde uzun zamandır çalışılan ve henüz devreye alınan, önümüzdeki günlerde topluma tanıtılması planlanan özgün bir faaliyet olduğunu belirten Aksoy, proje kapsamında hastaların sıkıntılı tedavi sürecini daha sorunsuz geçirebilmelerinin hedeflendiğini ifade etti.

Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Türkiye'nin tüm illerinden gelen kanser hastalarının tedavi gördüğünü ifade eden Aksoy, kanserin de tedavi süresi uzun ve meşakkatli bir hastalık olduğunu öne sürdü.

Hastanenin örnek teşkil edecek bu projesinin, bugün itibariyle çalışır durumda olduğunu kaydeden Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çalışmada kullanılan yöntem, halk arasında bilinen baz istasyonları gibi yüksek frekansta yayın yapmayan, çok daha düşük frekansta çalışıp insan sağlığına zarar vermeyen ve ilgili kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından kontrol edilen ve onaylamak suretiyle Güvenlik Sertifikası tanzim edilen bir 'Kapalı Ortam' çalışmasıdır. Bu faaliyetin her aşaması Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızın bilgisi ve onayıyla gerçekleşmiştir. Yapılan yazışmalar ve belgeleri paylaşmaya hazırız. "

Protokol kapsamında bir değil altı diz üstü bilgisayar temin edildiğini belirten Aksoy, bu bilgisayarların, hasta ve hasta yakınlarının görüntülü görüşebilmesi için hastaların izole edildiği odalarda ücretsiz kullanılacağını ifade etti. Aksoy, bu diz üstü bilgisayarların yanı sıra görüntülü görüşme yapılabilmesi için diğer görüntüleme cihazları da temin edildiğini kaydetti.

Söz konusu cihazların hastanenin ayniyet kayıtlarına alındığını vurgulayan Aksoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu cihazların tamamı hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz görüntülü görüşülebilmesi için zaten gerekli olan ve sistemin getirdiği malzemeleridir. Değerli medya mensuplarını bu sistemin işleyişini görmek ve önümüzdeki günlerde hastanemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı ve ne hastalarımız ne de çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atacak hiçbir konuya izin vermeyeceğimizi bilhassa hatırlatırız. "

- ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title