Haberler

Önemli Olan Huzursuzluk Giderecek Dayanışma Ortamı Yaratmak

Tüsiad Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Sivil Toplum Örgütleri ile Görüşmelerinin Devam Ettiğini Belirterek, "Önemli Olan Diyalog, Kardeşlik Bağı Yaratarak Huzursuzluk Giderecek Dayanışma Ortamı Yaratmak" Dedi.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, sivil toplum örgütleri ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Önemli olan diyalog, kardeşlik bağı yaratarak huzursuzluk giderecek dayanışma ortamı yaratmak" dedi.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TESK Başkanı Bendevi Palandökeni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Yalçındağ, pazartesi günü basın açıklaması yaparak sağduyu çağrısında bulunduklarını anımsattı. Yalçındağ, “Son günlerdeki kutuplaşmadan rahatsız olduğumuzu söyledik. Bunun uzantısında da sivil toplum örgütlerini ziyaret diyoruz. Olumlu bir görüşme oldu. Birçok konuda hem fikiriz” diye konuştu.

Görüşmelerine yarında İstanbul’da devam edeceklerini belirten Yalçındağ, daha sonra da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile biraya geleceklerinin söyledi. Yalçındağ, “Önemli olan diyalog, kardeşlik bağı yaratarak huzursuzluk giderecek dayanışma ortamı yaratmak” dedi.

“ÇATIŞMADAN HERKES ZARAR GÖRÜRÜR”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise kaygılarının aynı noktada olduğunu kaydederek, Türkiye’nin gerginlikten kurtulabilmesinde sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğunu ifade etti. “Herkes kol kola girerek, birer adım yaklaşarak gerçek gündeme dönmelidir” diyen Palandöken, AB’nin süratle ele alınması, ekonomik reformların da kaldığı yerden devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Palandöken, “Siyasetçiler de işlerine dönmelidir. Eğer karşılıklı güç çatışmaya dönüşürse herkes zarar görür” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title