Haberler

Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki Depo Yangını

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, yurda kaçak yollarla sokulan mazot, benzin, gazyağı gibi mamullerin konulduğu depoda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Öncüpınar Sınır Kapısı'nda kaçak eşyala ve akaryakıtların bulunduğu depoda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangında bir gümrük görevlisi yaralanarak Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangına ilk etapta Kilis İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının büyük olması nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, 2. Hudut Tabur Komutanlığı itfaiye ekibi ve Gaziantep'ten çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Olay yerine çok sayıda iş makinesi de sevk

edildi. Alevler ve onlarca metre yüksekliğe çıkan yoğun duman, Öncüpınar Sınır Kapısında yurt dışına çıkmaya bekleyen yolcular arasında paniğe yol açtı. Olay yerine Kilis Valisi Nevzat Turhan ve Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl başta olmak üzere çok sayıda yetkili gelerek yangın söndürme çalışmalarını izledi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, yaptığı açıklamada, eşya arama noktasındaki depoda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını belirterek, "Yangında bir gümrük görevlisi yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Yangının çıkış nedeni adli ve idari soruşturma sonucu meydana çıkacak. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Şuan itibariyle çevreye sıçrama durumu yok" dedi.

(MAD-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title