Haberler

Önce Güvenlik Kamerası Yok Oldu, Ardından Hayvanlar

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde her geçen gün artarak devam eden hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde her geçen gün artarak devam eden hırsızlık olayları vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Meraya salma şeklinde hayvancılığı yaygın olarak yapıldığı Karpuzlu'da, geçtiğimiz aylarda hayvanları çalınan ve aylardır hayvanlarının bulunması için mücadele eden 42 yaşındaki Yalçın Beşparmak, hayvanların yerini söyleyeni ve bulunmasına yardımcı olanı ödül vereceğini söyledi.

Hayvanlarının çalışmasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığına giderek şikayetçi olan Beşparmak, jandarma ekiplerinin hırsızları yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

"Güvenlik kameraları söküldü, hırsızlık arttı"

İlçenin değişik mahallelerinde giriş ve çıkışlara 5-6 yıl önce kamera sistemi kurulduğunu ancak kameraların işlevsiz hale gelmesinin ardından hırsızlık olaylarının arttığını belirten Yalçın Beşparmak, "Her köyde güvenlik kamerası var. Neden aktif değil merak ediyoruz. Karpuzlu en güvenli ilçelerden biriydi. Nedense son zamanlarda yaşanan hırsızlık olayları insanların uykularını kaçırmaya başladı. Sanki bir hırsızlık şebekesi var. 2 tane büyükbaş hayvanım çalındı. Yaklaşık 2 aydır arıyoruz. Bir türlü bulamadık. Hayvanlarımı bulan ya da yerini bildirene ödül vereceğim" dedi.

Olayın 24 Aralık gecesi meydana geldiğini ve o gecenin sabahından bu yana çalınan hayvanlarını aradığını belirten ilçeye bağlı Yahşiler Mahallesi sakinlerinden Yalçın Beşparmak, hayvanlarının çalınmadan önce çekilmiş fotoğrafı ile insanlardan yardım istiyor. Kırsal kesimde yaşayan bir insanın tek varlığının hayvanları olduğunu belirten Yalçın Beşparmak, "İnsanların tek umutları ve geçim kaynağı hayvanları. Büyük ümitlerle bakıp büyütmeye çalıştığımız hayvanlarımız çalınıyor. Eskiden köylerin güvenlik kameraları olurdu. Hırsızlık olayının ardından köyümüzün güzergahı olan Tekeler Mahallesi girişindeki güvenlik kamerasına baktırmak istedik. Baktık kamera yerinde yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Hayvanlarımı buluna ya da yerini bildirene ödül vereceğim" diyerek ilçede en büyük sıkıntının hırsızlık olayları olduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Karpuzlu Aydın 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title