Haberler

Onaltıncı Raund Filmi

Onaltıncı Raund filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Onaltıncı Raund filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

1960’larda, Amerika’da asırlardır dinmeyen ırkçılığın ibret alınacak bir örneği yaşanmış ve |Hurricane’ (Kasırga) lakaplı orta sıklet boks şampiyonu 21 yaşındaki Rubin Carter, bir gece ansızın, 3 kişiyi öldürmek ve yüklü bir miktarda para çalmakla suçlanarak kendini cezaevinde bulmuştu. Olay, kamuoyunda büyük yankı yapmış, carter’ın masum olduğuna inanan zencilerin isyanınma yol açmıştı. Muhammed Ali’nin bile protesto ettiği olay sırasında, ünlü şarkıcı Bob Dylan, Carter’a destek vermek için |Hurricane’ adını verdiği bir şarkı yazmıştı.Rubin Carter’ın kendi yazdığı biyogfrafisinden yola çıkılarak, ünlü yönetmen Norman Jewison tarafından kotarılan, |Onaltıncı Raund’ da tarihin en büyük haksızlıklarından birine uğramış ve tam 19 yıl boşu boşuna parmaklıklar arkasında çürümüş boksörü Denzel Washintgon canlandırıyor. Washington, bu rolüyle hem Oscar’a aday olmuş kem de Altın Küre ve Altın Ayı ödüllerini almıştı.Rubin Carter’ın hayatı 11 yaşındayken bir yaralama olayına karışmasıyla ilk darbesini alır. Irkçı bir adam olan Vincent Della Pesca adında bir polis tarafından yakalanır ve yaşı küçük olduğu için bir yetiştirme yurduna gönderilir. Carter, bu olaydan öylesine pişmanlık duyar ki, bundan sonraki yaşamında suçun zerresini işlememeye karar verir. 21 yaşına geldiğinde, ülkenin en ünlü orta sıklet boksörlerinden biri olmuştur. Ne var ki, bir gece aniden yine Della Pesca tarafından tutuklanır. 3 kişiyi öldürmek ve hırsızlık yapmakla suçlanmaktadır. İlk başta, olaya isyan eden ve masumiyetini kanıtlamaya çalışan Carter, zamanla pes eder. Çıkarıldığı mahkemede de hiç bir şey ispat edemez. Kötü niyetli Della Pesca’nın kurbanı olduğunu ve hapisten asla çıkamıyacağını anlayınca, karısına boşanmalarının daha doğru olduğunu söyler.Aradan yıllar geçer, Carter, 19 yıldır hapisteyken, gencecik bir lise öğrencisi olan Lesra Martin, ikinci el kitaplar satan bir yerden, Carter’ın otobiyografisini satın alır. Okuduğu kitapta anlatılan yaşam öyküsünden çok etkilenen genç kız, onunla yazışmaya derken düzenli olarak ziyaret etmeye başlar. Lesra, onun masumiyetine ikna olunca da, ona destek veren aileyle birlikte, Rubin Carter’ı 19 yıl sonra olsa bile, özgürlüğüne kavuşturmak için çabalamaya başlar.

Yönetmen: Norman Jewison

Senaryo: Terry Swinton, Rubin Carter, Sam Chaiton

Oyuncular: John Hannah, Liev Schreiber, Deborah Kara Unger, Vicellous Reon Shannon, Denzel Washington

Filmin Türü: Biyografi, Drama

Orijinal Adı: The Hurricane

Yapımcı Firma: Azoff Entertainment

Yapım Yılı: 1999

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 146 dk.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title