Haberler

Ömrünü Kızılay'a Adadı

Çanakkale Kızılay Derneği Şubesi'nde 30 Yıldır Görev Yapan 80 Yaşındaki Cafer Türker Önümüzdeki 3 Yıl İçin Yeniden Seçildi.

ÇANAKKALE Kızılay Derneği Şubesi'nde 30 yıldır görev yapan 80 yaşındaki Cafer Türker önümüzdeki 3 yıl için yeniden seçildi.

Rekortmen başkan Cafer Türker'in Kızılay üyeliği, 1966 yılında dramatik bir olay ardından başladı. 1965 yılında kansere yakalanan babası Hamdi Türker'in Çapa Tıp Fakültesi'nde 9 ay süren tedavisi boyunca kan bulmanın zorluğunu yaşadığını belirten Türker, 1 yıl sonra babasını kaybetti. Çanakkale'ye döner dönmez Kızılay'a üye olan Türker 1977 yılında 2'nci Başkan, 1980 yılında başkan oldu. O günden bugüne sadece 1 seçimde rakibi Hasan Babacan ile aynı oyu alıp, kurada kaybeden Türker 1 yıl sonra yeniden başkan seçildi.

Kızılay Derneği Çanakkale Şubesi'nin son seçimine tek aday olarak giren Cafer Türker, önümüzdeki 3 yıllık süre için yeniden başkan seçildi. İleri yaşına rağmen göreve devam ettiğini anlatan Türker, ''Benim yaptığım gönüllü bir iş. Para pul yok. Oysa gençlerin çalışıp para kazanarak evini geçindirmesi lazım. Ben emekliyim. Geçinip gidiyorum. Bu işi de ibadet olarak kabul ettim. Bu nedenle 80 yaşıma rağmen hala görevimin başındayım'' dedi.

Kızılay 2'nci başkanı seçildikten 1 yıl sonra 1978 yılında Çanakkale'de Kızılay Kan İstasyonunu kurduğunu anlatan Türker, şöyle devam etti:

''O zamana kadar Çanakkale'nin kanını Bursa'dan gelen ekip toplardı. Ama ben Çanakkale'de Kızılay Kan İstasyonu kurmak için söz verdim. Eleman yokluğuna rağmen kurdum da. Gönüllü doktorlarla kan toplamak için kurumları gezerken sırtımda seyyar sedyeyi taşıdım. Ama bugün 15 hemşire ve 3 doktorumuzun bulunduğu kan istasyonumuz var. Kan toplamada oldukça başarılıyız. Şimdiki hedefim; Kızılay Derneği Çanakkale Şubesi binasını yıkarak yerine modern bir bina yapmak.''

İSTASYONU ŞAMPİYON

Yıllarca otel ve kahve işletmeciliği yapan Bağ-Kur emeklisi Cafer Türker, Kızılay Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı'nın dışında 41 yıl da Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası başkanlığı görevini de sürdürdü, bu görevini 1998 yılında bıraktı. Halen Türker, yaptığı hizmetleri ise şöyle sıraladı:

''Kızılay Çanakkale Şubesi, şu anda 25 öğrenciye aylık 70 YTL karşılıksız burs veriyoruz. Ramazan aylarında gıda yardımı yapıyoruz. Son olarak 2006 yılı Ramazan ayında 600 paket gıda yardımı dağıttık. Kan ihtiyacı olup da parası olmayanlara ücretsiz kan temin ediyoruz. Yine parası olmayıp yolda kalan ve bize gelenlere biletlerini alıyoruz. Parası olmayıp ilacını alamayanlar reçetesini bize getirdiğinde onlara da yardım ediyoruz. Okullar açıldığında ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapıyoruz. İkinci el giysi bankamıza gelen ikinci el elbiseleri de ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyoruz. Şubemiz, 2005 yılında yurt dışındaki afetzedelere gönderilenler dahil 40 bin 881 YTL, 2006 yılında da 23 bin 425 YTL değerinde yardım yaptı. Ayrıca Kızılay Kan İstasyonu 2006 yılında 9 bin 850 ünite kan toplayarak istasyonlar arasında Türkiye ikincisi oldu.''

Burak GEZEN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title