Haberler

Ömerli'de Elektrik Altyapısı Yeraltına Alınacak

Mardin'in Ömerli ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) tarafından 3 milyon 500 bin liralık yatırım ile elektrik iletim hatlarının yer altına alınacağı belirtildi.

Mardin'in Ömerli ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) tarafından 3 milyon 500 bin liralık yatırım ile elektrik iletim hatlarının yer altına alınacağı belirtildi.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) müşteri memnuniyeti kriterlerine uygun yatırımlar gerçekleştiren DEDAŞ, sorumluluk bölgesinde şebekeyi güçlendirmek için yatırımlarına devam ediyor.

Bölgenin ücra köşelerine dahi hizmet götüren enerji şirketi, son olarak Mardin'in Ömerli ilçesinde enerji nakil hatlarını yeraltına almaya başladı.

Enerji güvenliğinin yanında kaliteyi de arttıracak bu yatırımla havai hatlar ve direklerin neden olduğu görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak.

Yatırım ile DEDAŞ, ilçede 3,5 kilometre alçak gerilim ve orta gerilim kablosunu yeraltına alacak. İlçede 630 KVA gücünde yeni bir trafo tesisi kurulurken, 3 bin 50 yatay sayaç dönüşümü gerçekleştirilerek abone bilgileri güncellenecek.

Ayrıca ilçe merkezindeki cadde ve sokaklara 60 yeni aydınlatma direği dikilecek.

DEDAŞ Mardin İl Müdürü Memet Bulut, 3 milyon 500 bin liraya mal olacak yatırımın önemini belirterek, "Ömerli'deki abonelerimizin elektrik konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız yatırımlar köklü ve geleceğe yönelik yatırımlardır. Bu yatırımlar, vatandaşların yaşam kalitesine büyük kazanımlar sağlıyor. Yatırımlarla birlikte halkın memnuniyetinin artması da bizi çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin Ömerli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title