Haberler

Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması... -Yarışmayı Kazananlar, 4 Kasımda Akm'de Düzenlenecek Törenle Ödüllerini Alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Edebiyatı Vakfının Birlikte Düzenlediği "2006 Türk Dünyası Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması"nı Kazananlar Belli Oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Edebiyatı Vakfının birlikte düzenlediği ''2006 Türk Dünyası Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması''nı kazananlar belli oldu.

Türk Edebiyatı Vakfından yapılan açıklamaya göre, Seçici Kurul, yurt içi ve yurt dışından 600 civarında hikayenin gönderildiği yarışmada, ''Hayat'' adlı hikayesiyle Ayşe Çokçevik'i birinci, ''Hasar'a Uğrar mı Zaman?'' adlı hikayesiyle Veysi Atıcı'yı ikinci, ''Sürgün'' adlı hikayesiyle Hasan Yıldız'ı üçüncü seçti.

Seçici Kurul'un değerlendirmesine göre, İlksen Dinçer Baş, H. Aytaç Dalgalıdere, Şener Şükrü Yiğitler, Murad Ertaylan, Mehmet Fatih Mülayim, Sultanova Ağanise Alikarakızı ve Koray Avcı Çakman da özendirme ödülüne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un yarışma sonuçlarına ilişkin değerlendirmesine de yer verilen açıklamada, Bakan Koç'un bu yıl yarışmaya Türk dünyasından çok sayıda katılımın olmasının sevindirici olduğunu belirttiği vurgulandı.

Açıklamada, Koç'un, ''Bu yarışma, lisan birliğinin sağlanmasında küçük, fakat son derece önemli bir ilk adım olmuştur. Gelecekte Türkiye Türkçesiyle hikaye yazan Türk dünyasındaki kardeşlerimizin sayısının gittikçe artacağını umuyorum'' ifadesini kullandı.

Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye bin YTL para ödülünün verileceği yarışmanın ödül töreni, 4 Kasım 2006'da Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title