Haberler

Ömer Onan, Mersin'de Öğrencilerle Buluştu

Toros Üniversitesi ile Rotary ve Rotaract Kulüpleri işbirliği ile düzenlenen ’Toplum Liderleri Geliyor Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitim Programı’ kapsamında, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, öğrencilerle buluştu.

Toros Üniversitesi ile Rotary ve Rotaract Kulüpleri işbirliği ile düzenlenen 'Toplum Liderleri Geliyor Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitim Programı' kapsamında, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, öğrencilerle buluştu.

Toros üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Nil Aşkın, İİSBF Dekanı Süleyman Türkel, Rotary ve Rotaract temsilcileri, Toros Üniversitesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. "Zaman Yönetimi" konulu ve soru cevap şeklinde geçen konferansta konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, Mersin'de büyüdüğünü ayrıca eski bir Toros'lu olduğunu belirterek, "Bu şehir bana çok şey verdi. Pozcu'da büyüdüm, mahalle kültürünü orada aldım" dedi.

Basketbol konusunda sorulan soruları da cevaplayan Onan, spor ve bilimin birbirine entegre olduğunu, günümüz şartlarında sporcu gelişiminin daha bilinçli olduğunu belirtti. Yıllarca birden çok takımda kaptanlık yaptığının altını çizen Onan, "Takım kaptanı en iyi oyuncudan olmuyor, takım kaptanı genelde herkesin dinleyeceği, bir kriz olduğunda çözebilen veya ortadaki problemleri çözebilecek kişidir kaptan. Ben her dönemimde kaptanlık yaptım. Ümit Milli Takım'da kaptandım. Efes Pilsen'de 23 yaşında belki de Efes tarihinin en genç kaptanı oldum. Fenerbahçe'de son 4 yılda kaptanlık yaptım. Yaptığınız işi en iyi şekilde yapmanız gerekiyor ama başka değerlerinizin de olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Mersin'in markalarından olan 'Tantuni' ile ilgili de konuşan Onan, milli takımda Ankara'da kamp yaptıkları otele tantuni getirttiklerini ve bir diğer kampa da İstanbul'da tantuni ziyafeti yaptıklarını belirtti. Bir tantuni firmasına da ortak olduğunu belirten Onan, en büyük hayalinin ise Avrupa'da tantuni lezzetini tanıtmak olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Nil Özveren, Ömer Onan'a plaket sundu ve hatıra fotoğrafı çekildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ömer Onan Türkiye Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title