Haberler

Ömer Faruk Tekbilek Moskovalıları Büyüledi

Dünyaca Ünlü Türk Müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, Moskovalı Hayranlarına Unutulmaz Bir Gece Yaşattı.

Dünyaca ünlü Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, Moskovalı hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

"Ramazan 2007-Sınırsız Bayram" programı çerçevesinde Rus Sanat Merkezi ve Ev Kültür Merkezi'nin ortak teşebbüsüyle başkent Moskova'daki Mir Konser Salonu'nda düzenlenen konsere yüzlerce soydaşımızın yanı sıra sufi müzik hayranı farklı milletlerden Müslümanlar ve Ruslar katıldı. Bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir ve tef gibi enstrümanlarla doğu ve batı ezgilerini ustalıkla kaynaştıran Tekbilek, birbirinden güzel parçalarıyla ziyaretçilerden bol bol alkış aldı. Amerikan, İsrailli, Yunan ve aralarında

kendi oğlu Murat Tekbilek'in de bulunduğu Türk sanatçılarla sahneye çıkan Ömer Faruk Tekbilek, büyük bir ustalıkla ifa ettikleri parçalarla seyircileri adeta büyüleyen sanatçılarını tek tek izleyicilere tanıttı.

Konser bitiminde İHA'ya açıklamada bulunan Tekbilek, "Moskova'ya ilk kez geldiğim için çok mutluyum. Burada bana gösterilen ilgi ve organizasyon çok güzeldi. Aralarında Ermeni, Yunan ve Yahudiler'in de bulunduğu müzisyenlerimden de belli olacağı gibi dünyaya başlıca mesajım Sufilerin de her zaman dediği 'yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü'. İnsanları Yaratan'ın birer yaratığı olarak görürsek ve buna göre üstümüze düşeni yaparsak tüm dünyaya bir an önce barış ulaşır diye düşünüyorum. Bunu ben

elhamdülillah her zaman hayatımda bizzat yaşadım ve müzik sayesinde bunu insanlara da iletmeye çalışıyorum" dedi.

Amerika'da yaşayan ünlü sanatçı, 2003 yılında Ortadoğu dalında BBC World Music Award ödülüne layık görülmüştü.

(AK-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title