Haberler

Ölümüyle 3 Kişiye Hayat Verecek

Çorum'da Ziyaretine Gelen Torunları ile Bayramlaşırken Beyin Kanaması Geçirerek Yoğun Bakıma Alınan 59 Yaşındaki Hasan Atmaca'nın Hayatını Kaybetmesi Üzerine, Ailesi Organlarını Bağışladı. Atmaca'nın Organlarının 3 Kişiye Nakledileceği Belirtildi.

ÇORUM'da ziyaretine gelen torunları ile bayramlaşırken beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alınan 59 yaşındaki Hasan Atmaca'nın hayatını kaybetmesi üzerine, ailesi organlarını bağışladı. Atmaca'nın organlarının 3 kişiye nakledileceği belirtildi.

Olay, Bahçeevler Mahallesi'nde 2 gün önce meydana geldi. 4 çocuk babası ve emekli işçi olan Hasan Atmaca, kendisini ziyarete gelen torun ve çocuklarıyla bayramlaştıktan sonra birden fenalık geçirdi. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Atmaca, yoğun bakıma alındı. Çorum Devlet Hastanesi'nde 2 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Atmaca'nın bu sabaha karşı beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, doktorlar organlarının bağışlanması için aileyle görüştü. Hasan Atmaca'nın ailesi organlarının bağışlanmasına izin verince Ankara İbni Sina Hastanesi'nden Çorum'a gelen özel ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyon yaptı. Özel ekip, Hasan Atmaca'nın böbrek ve karaciğerini ameliyatla aldı. Atmaca'nın karaciğerinin İbni Sina, böbreklerinin de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen 3 ayrı hastaya nakledileceği bildirildi. Bu arada Hasan Atmaca'nın cenazesinin bugün doğum yeri olan merkeze bağlı Büyük Palabıyık Köyü'nde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title