Haberler

Ölümüne Takip Filmi

Ölümüne Takip filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Ölümüne Takip filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

L.A. itfaiyesinde çalışan ve kendisini ailesine adamış olan Gordy Brewer’in (Arnold Schwarzenegger) yapmayı bildiği en iyi şey nasıl iyi bir baba ve koca olunacağıdır. Oğlu Matt babasına hayrandır ve karısıyla sevgi üzerine kurulu uyumlu bir ilişkisi vardır. Los Angeles itfaiye şefi olan Gordy’nin hayatları tehlikede olan korkmuş ve yaralı insanları işi gereği sakinleştirmesi gerekmektedir.Yangından sonra bu insanların hatırladığı tek şey Gordy’nin sıcak ve içten ilgisidir.

Gordy, kısa bir süre içinde hayatında değer verdiği her şeyi kaybeder. Bir sabah karısı ve oğluyla şehir merkezinde buluşmaya geç kalınca binaların yakınındaki bir araçta bomba patladığına tanık olur. Patlama sonucunda Gordy’nin karısı ve oğlu da hayatını kaybeder.

Patlamanın sorumluluğu, Kolombiya’da uzun yıllar devam eden iç savaştaki isyanın lideri “Kurt”lakaplı El Lobo’ya aittir. Hedef, Kolombiya Konsolosluk binası ve Amerikalı istihbarat ajanlarıdır. Yanlış zamanda yanlış yerde bulundukları için hayatlarını kaybetmişlerdir.

Uluslararası politika ve terörizm söz konusu olduğunda Gordy’nin eli kolu bağlıdır çünkü bu konularda hiçbir bilgisi yoktur. CIA ajanı Brandt, Gordy’ye bombalı terörist saldırısında kaybettiği karısı ve çocuğunun ölümünden sorumlu olan Kurt’u bulacakları konusunda garanti verir ve eve dönmesi konusunda ikna eder.

Ailesini kaybeden Gordy’nin tek tesellisi, başka bir katliam yapmaya fırsat bulamadan Kurt’un yakalanacağı ve adaletin yerine geleceğine dair olan inancıdır. Fakat bu trajik olay haftalar sonra gündemdeki önemini kaybetmeye başlar ve Gordy, Kurt’un bulunması için yürütülen soruşturmanın durdurulduğunu öğrenir.

FBI’ın ve arkadaşlarının tavsiyelerine ve CIA ajanı Bradt (Elias Koteas)’ın tüm uyarılarına rağmen Kurt’un izini kendisi sürmeye karar verir. Atıldığı bu macera Gordy’yi Kolombiya’nın balta girmemiş ormanlarına ve savaşın içine sürükleyecektir. Bu, başarı şansı çok düşük olan ve büyük olasılıkla hayatına mal olabilecek bir plandır. Fakat Gordy Brewer için karşılaşabileceği tehlike ve güçlükler hiç önemli değildir.

Gordy’nin kaybedeceği hiçbir şey kalmamıştır.

Kolombiya’ya vardığında yanında sadece pasaportu ve biraz nakit parası vardır. Kafasında ise üstünkörü yaptığı bir plan ve ailesinin ölümünden sorumlu olan adamı bulma konusundaki kararlılık. Sınırdan geçip Kolombiya’ya girdiğinde ve gerilla bölgesine vardığında iç savaşın çıplak gerçekleriyle ilk kez yüzyüze gelir. Burada insanların yaşadığı korku ve vahşete tanık olur. Oradaki varlığına karşı temkinli davranan, yolda karşılaştığı yerel halkla işaretle anlaşır. Bir yandan Kurt’u bulmaya çalışırken diğer yandan da buradaki insanların içinde bulundukları zor koşulları ve sebeplerini anlamaya çalışır.

Yönetmen: Andrew Davis

Senaryo: Peter Griffiths, David Griffiths, Ronald Roose

Oyuncular: John Leguizamo, Cliff Curtis, Francesca Neri, Elias Koteas, Arnold Schwarzenegger

Filmin Türü: Aksiyon, Korku,

Orijinal Adı: Collateral Damage

Yapımcı Firma: Warner Bros

Yapım Yılı: 2002

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce/İspanyolca

Filmin Süresi: 115 dk.

Resmi Sitesi: http://www.collateraldamage.net/

Vizyon Tarihi: 22.03.2002

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title