Haberler

Ölümü Bile Hitler Nefretini Azaltmıyor!

Aşağı Saksonya Eyalet Parlamentosu Üyesi Isolde Saalmann, Ölümüne Rağmen Hitler'in Vatandaşlığını Gündeme Getiren Bir Girişime İmza Attı.

Hitler'in sonradan aldığı Alman vatandaşlığının düşürülmesini öneren Aşağı Saksonya Eyalet Parlamentosu Üyesi Isolde Saalmann, bu konuda gerekli çalışmaları başlattı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Braunschweig-Gliesmarode Bölge Teşkilatı Başkanı Isolde Saalmann, Hitler'in sonradan alınmış vatandaşlığının kent insanı için bir kompleks oluşturduğunu belirterek, Hitler'in vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi. "Bu kompleksten kurtulmak istiyoruz" diyen SPD'li bayan politikacı Saalmann, önerisini parlamento grubuna da götürdü. Hannoverschen Allgemeinen Zeitung gazetesine konuşan Saalmann, "Bu utançla daha fazla yaşamak istemiyoruz" dedi.

Ancak hukukçular Saalmann'ın bu girişiminden sonuç almayacağını belirterek, Hitler'in Alman vatandaşlığından çıkarılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Çünkü Alman Anayasası hiçbir ülkenin kabul etmediği bir kişinin vatandaşlıktan çıkarılmayacağını öngörüyor. Ayrıca hukukçular, Hitler'in 62 yıl önce öldüğünü ve bir ölünün vatandaşlık gibi bir konuda dava edilmesinin mümkün olmadığını da belirtti.

1933 seçimlerine girebilmesi için Alman vatandaşlığına geçmesi gereken Adolf Hitler, partisi Ulusal Sosyalist İşçi Partisi'nin (NSDAP) Braunschweig bölge teşkilatının çalışmasıyla 25 Şubat 1932'de vatandaşlığa bu kentte geçti. Hitler, o zamanlar vatandaşlığa geçmesinden dolayı gelen tebrikleri nezaketle reddedip Almanya'nın kendisinden müteşekkir kalacağını savunmuştu.

(İG-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title