Haberler

Ölüm Yolunda Çocuklarin Tehlikeli Yolculuğu

ÇOCUKLARININ ELLERİNİ DAHİ BIRAKAMIYORLARArnavutköy Milli Egemenlik Caddesi, döküm sahasına giden hafriyat kamyonlarının en fazla kullandığı caddelerden biri.Onlarca kazanın meydana geldiği caddede bir hafta önce de hafriyat kamyonu bir kişiyi ezdi.

ÇOCUKLARININ ELLERİNİ DAHİ BIRAKAMIYORLAR

Arnavutköy Milli Egemenlik Caddesi, döküm sahasına giden hafriyat kamyonlarının en fazla kullandığı caddelerden biri.

Onlarca kazanın meydana geldiği caddede bir hafta önce de hafriyat kamyonu bir kişiyi ezdi. Caddeyi kullananlar hafriyat kamyonlarının saçtığı tehlike nedeniyle tepkili.

Çocuklar her gün onlarca hafriyat kamyonunun geçtiği caddede tehlike yaşıyor. Aileler, yol boyunca çocuklarının ellerini bırakmıyor.

Haber : İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Onlarca hafriyat kamyonu, Arnavutköy İstiklal Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ni kullanarak İhsaniye Mahallesi'ndeki moloz ve hafriyat döküm sahasına gidiyor. Boğazköy İlköğretim Okulu'nun da bulunduğu caddede çocuklar aileleriyle birlikte okullarına sağ salim ulaşmaya çalışıyor. Bu nedenle de mahalle sakinleri neredeyse dakikada bir geçen hafriyat kamyonlarından oldukça şikayetçi. İstanbul'da hafriyat kamyonları tehlike saçmaya devam ediyor. Kamyonların karıştığı kazalarda genellikle ölümle sonuçlanıyor. Son kaza ise, bir hafta önce Arnavutköy'de yaşandı. Yolun karşısına geçmeye çalışan 56 yaşındaki Ali Önlem hafriyat kamyonunun altında kaldı. Önlem, olay yerinde yaşamını yitirdi.

DAKİKADA BİR...

Bu kazanın yaşandığı Milli Egemenlik Caddesi hafriyat kamyonlarıyla dolu. Yolda neredeyse dakikada bir hafriyat kamyonlarına rastlamak mümkün. Mahalleli, kamyonların bu caddeyi kullanmaması için yıllardır mücadele veriyor.

TEHLİKE YAŞIYORLAR

Cadde üzerinde Boğazköy İlköğretim Okulu bulunuyor. Dün de caddede Doğan Haber Ajansı kamerası kayıttaydı; öğrencilerin okullarına gelip giderken yaşadığı büyük tehlikeyi görüntüledi. Okullarından çıkan öğrenciler, velileriyle evlerinin yolunu tutuyor. Aileler ve çocuklar kamyonlarla dolu caddeden sağ salim evlerine ulaşmaya çalışıyor. Aileler, yol boyunca çocuklarının ellerini biran olsun bırakmıyor.

TEPKİLİLER...

Mahalleli, kamyonların bu caddeyi kullanmaması için yıllardır mücadele veriyor. Daha önce farklı tarihlerde hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalarda birçok kişinin öldüğünü belirten Hasibe Coşkun, "Evden çıkıp okula dahi gidemiyoruz. Kamyonlar çok hızlı ilerliyorlar. Çocuklarımı okula ben getirip götürüyorum. Korkuyoruz, çocuklara bir şey olacak diye. Onların buradan geçmesi yasak" diye konuştu.

"YAKINDA OLAY ÇIKACAK"

Dilaver Durmuş ise, "Caddede haddinden fazla kamyon var. Yakında olay çıkacak. İstemiyoruz. Çok da hızlı gidiyorlar. Kamyonların biran önce buradan gitmesi lazım" dedi.

"KIZIMI KAMYONUN ALTINDA KALMAKTAN İKİ KEZ KURTARDIM"

Nihal Kaya da, "Kızımı iki kez kurtardım kamyonun altında kalmaktan. Rahatsızız. Yolun karşısına geçerken büyük tehlike yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Rahşan Cudi adlı mahalle sakini ise, "İstemiyoruz buradan geçmelerini. Yolun karşısına geçemiyoruz. Şikayet ediyoruz yine geliyorlar. Onların yolları burası değil. Kullanmaları gereken yolları var; ama burayı kullanıyorlar" şeklinde konuştu.

15 AY ÖNCE DE AYNI MANZARA YAŞANMIŞTI

15 ay önce de DHA kamerası aynı görüntüyü kaydetmişti. O günden bu yana çocuklar ve mahalleli her gün ölüm yolunda tehlikeli yolculuğu yapmak zorunda kalıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Egemenlik Caddesi Arnavutköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title