Haberler

Ölüm Yolunda "Barış Yürüyüşü" Sona Erdi

- Ölüm yolunda "Barış Yürüyüşü" sona erdiSARAYBOSNA - Srebrenitsa soykırımından kaçan Boşnakların, güvenli bölge olan Tuzla şehrine ulaşmak için kullandıkları güzergahta geleneksel olarak düzenlenen Barış Yürüyüşü sona erdi.

- Ölüm yolunda "Barış Yürüyüşü" sona erdi

SARAYBOSNA - Srebrenitsa soykırımından kaçan Boşnakların, güvenli bölge olan Tuzla şehrine ulaşmak için kullandıkları güzergahta geleneksel olarak düzenlenen Barış Yürüyüşü sona erdi.

Srebrenitsa soykırımından kaçan Boşnakların, güvenli bölge olan Tuzla şehrine ulaşmak için kullandıkları güzergahta geleneksel olarak düzenlenen Barış Yürüyüşü sona erdi. 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Nezuk kasabasından başlayarak, Potaçari Anıt mezarlığında son buldu. 100 kilometrelik yolu kat eden katılımcılar, Sırplar tarafından katledilen yakınların mezarlarına gelerek dua okudu ve saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan soykırımın 22. yılında toplu düzenlenecek cenaze töreninin ardından 71 kurbanın cenazesi, yarın Potaçari Anıt Mezarlığında toprağa verilecek. Potariçarı Anıt Mezarlığında, kurbanların sayısı 6 bin 575'e yükselecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Srebrenitsa Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title