Haberler

Ölüm Orucundaki Avukat Behiç Aşçı'ya Sanatçılardan Destek...

Bir grup aydın ve sanatçı tecrite karşı tepkisini göstermek amacıyla 182 gündür ölüm orucunda olan avukat Behiç Aşçı`yı ziyaret etti.

Sabah saatlerinden itibaren Aşçı`nın Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi`ndeki evini ziyaret eden sanatçı ve aydınlar, öğle saatlerinde Aşçı`nın ikamet ettiği Pay Apartman önünde basın açıklaması yaptı. Yazar Sevim Belli`nin okuduğu basın açıklamasında ¨Bizler ülke insanları olarak 7 yıldır bu korkunç oyuna dur demeye çalışıyoruz. Son olarak bir hukuk adamı olan Behiç Aşçı bu uygulamanın durdurulması için bedenini ölüme yatırdı. Tam 182 gündür bu ülkeyi yönetenlere, insanları tecrit edenlere, onları ruhsal olarak sakatlayanlara, 122 ölüme rağmen bildiğini okuyanlara sesini duyurmaya çalışıyor¨ denildi. Avukat Behiç Aşçı, açıklama yapan aydınları evinin penceresine çıkarak izledi.

Açıklamanın ardından Şişli Postanesi`ne giden aydınlar aralarında Başbakan, bakanlar ve genel parti başkanları ile bazı milletvekillerine Guantanamo Cezaevi`nde mahkumların giydiği turuncu üniformalara benzeyen yelekler gönderdi. Postane önünde açıklama yapan tiyatro sanatçısı Mehmet Esadoğlu, tecriti konu alan tiyatro oyunlarını 7 Ekim`de Ankara Barosu`nda sergileyeceklerini de duyurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title