Haberler

Ölüm Kasırgası Sidr 500 Can Aldı

Bangladeş'i Vuran Sidr Kasırgasında Ölenlerin Sayısı 500'ü Geçti. Binlerce Kişinin de Yaralandığı ve Kaybolduğu Kasırgada Ölü Sayısının Aratabileceği Bildirildi.

Bangladeş'i vuran Sidr kasırgasında ölenlerin sayısı 500'ü geçti. Binlerce kişinin de yaralandığı ve kaybolduğu kasırgada ölü sayısının aratabileceği bildirildi.

250 km hızla vurdu/Foto-galeri

Yerel yetkililer ve Kızılay görevlileri, saatteki rüzgar hızı 250  kilometreye çıkan kasırgada ölenlerin sayısının 508 olduğunu belirtti. 4. kategoriye yükselen kasırga yüzünden üç kıyı kasabasının harabeye  döndüğü, kasabalardaki yüz binlerce kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

BM İnsani İşler Koordinasyonu sözcüsü Elisabeth Byrs da Cenevre'de  yaptığı basın açıklamasında, Bangladeş'te halen 1000 balıkçının kayıp  olduğunu söyledi.

Kasırganın önemli hasara yol açtığının tahmin edildiğini belirten sözcü,  ancak ölü, yaralılar ve hasar tespiti konusunda henüz ilk aşamalarda  olduklarını ifade etti.

Bangladeş'teki geçici hükümetin Başbakanı Fahruddin Ahmed'in de  incelemelerde bulunmak üzere Bengay Körfezi kıyılarında kasırgadan zarar  gören bölgelere gittiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title