Haberler

Oltu'da Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Oltu Mesleki Teknik Anadolu Meslek Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak Şehitlerini anmak için bir program düzenlendi.

Oltu Mesleki Teknik Anadolu Meslek Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlamak Şehitlerini anmak için bir program düzenlendi.

Oltu Ortaokulu salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cemalettin Altun, "Bugün Türk Şavaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 101'inci yıl dönümün kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda etmiş şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ulusal bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başaracağının kanıtıdır." dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Öğretmenlerinden Hüseyin Kaçan yaptı. Kaçan, "Çanakkale zaferi bir milletin var oluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi Cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğünü gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer Anaların biricik evlatlarını bağırlarına basıp başlarına kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Irkları renkleri dilleri değişik çeşitli milletlerden oluşan düşman ordularını milletimiz yok etmek amacıyla karadan denizden ve havadan üzerimize gelen büyük bir düşman saldırısıdır. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arnavutu, Arabı, Boşnağı ve Gürcüsüyle Bayrağı düşürmemek için yan yana şehit düştüğü vatan savunmasıdır" dedi.

O unutulmaz günlerle ilgili bir anıyı okul öğrencilerinden Hakan Aksöz okudu. Daha sonra Bayrak adlı şiiri okul öğrencilerinden Yakup Atasever okudu.

Oltu Mesleki Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale geçilmez orotoryoyu sergilediler. Yine okul öğrencilerinden Metehan Polat ve Mehmet Çakar Mehmedim toprak oldu adlı şiiri seslendirdiler.

Okul korosu kahramanlık türkülerini seslendirmesinin ardından Çanakkale Şehitleri haftası nedeni ile Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli yarışmaya giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam M.Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı İlhan Yıldız ve Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Oltu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
title