Haberler

Olmert: Kim Kazanırsa Kazansın, İsrail'in Dostu Olacak

Güncelleme:

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Amerikan Seçimleriyle İlgili Olarak, "Kim Kazanırsa Kazansın, İsrail'in Dostu Olacağına" İlişkin İnancını Dile Getirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Amerikan seçimleriyle ilgili olarak, "kim kazanırsa kazansın, İsrail'in dostu olacağına" ilişkin inancını dile getirdi.

Olmert, barış çabalarının, ABD başkanının kimliği; Barack Obama ya da John McCain'den hangisinin işbaşına geleceğiyle ilgili olmadığını söyledi ve "Her ikisini de tanıyorum ve ikisinin de İsrail'in dostu olacağını biliyorum" dedi.

ABD'nin desteklediği İsrail-Filistin barış görüşmeleri ve Suriyelilerle dolaylı barış görüşmelerinin, "mevcut hükümetin bu görüşmeleri yapma yetkisi bulunmadığı" gerekçesiyle "10 Şubatta yapılması planlanan İsrail erken seçimlerine kadar durdurulması" çağrılarına karşı çıkan Olmert, bazı sorunların çözümünün geciktirilebileceğini sanmadığını ifade etti.

Kadima lideri Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin koalisyonu kuramaması ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, hükümeti kurma görevini başka bir lidere vermemesinin ardından erken seçim kararı alınmıştı. Olmert, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdürecek.

İsrail parlamentosunun dini partilerinden Şas'ın lideri Eliyahu Yişai ise ülkesinin, seçilecek Amerikan başkanından, "Kudüs'ün bölünmeyeceği" konusunda taahhüt istemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan İsrail radyosu, Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum'un, Cumhuriyetçi aday John McCain ile Demokrat rakibi Barack Obama arasındaki seçimi, "iki kötü seçenekten birini seçmek" olarak değerlendirdiğini duyurdu.

Radyoya göre, Hamas sözcüsü, kim kazanırsa kazansın, ABD'nin Orta Doğu politikasında değişiklik olmayacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title