Haberler

Olmert'in Konutu Kimyasal ve Nükleer Saldırılardan Etkilenmeyecek

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Kudüs'teki Konutunda, Konvansiyonel Olmayan Saldırılara Karşı Korunaklı Bir Oda İnşa Edilmekte Olduğu Bildirildi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Kudüs'teki konutunda, konvansiyonel olmayan saldırılara karşı korunaklı bir oda inşa edilmekte olduğu bildirildi.

İsrail'in en çok satan Yediot Aharonot gazetesi, hükümet kaynaklarına dayanarak yayınladığı haberde, odanın kimsayal ve nükleer saldırılara karşı korunak sağlayacağı belirtildi.

Haberde, Irak'ın İsrail'e Scud füzesi saldırısında bulunduğu 1991'deki ilk Körfez Savaşı'nın ardından çıkan yasalara uygun olarak, konuttaki bir odanın "korunaklı" alana çevrileceği ifade edildi.

Başbakanlık Ofisi Genel Direktörü Raanan Dinur, Başbakanlık konutunun, yasaların izin verdiği ölçüde güvenli hale getirildiğini söyledi.

Hükümet sözcüsü ise haberi yalanlayarak, dünyadaki tüm hükümetlerin, yönetimin acil durumlarda faaliyetini sürdürebilmesi için gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Bu yıl başında, Olmert'in Kudüs'teki ofisinin bulunduğu binanın altına bir sığınak inşa edilmişti.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title