Haberler

Ölmek Üzere Olan Köpekler Kurtarıldı

Çankırı'da 1 köpek ve 8 yavrusu soğuktan ve açlıktan donmak üzereyken kurtarıldı.

Bir vatandaşın Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çankırı temsilciliğine başvurarak hayvanların ölmek üzere olduğunu söylemesi üzerine köpekler, bölgeden alınarak barınağa yerleştirildi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Çankırı temsilcisi Murat Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hayvanseverin kendisine gelerek eski Çankırı- Yapraklı yolunda açlıktan ölmek üzere köpeklerin bulunduğunu söylediğini kaydetti.

Bunun üzerine köpeklerin bulunduğu yere gece saatlerinde gittiğini dile getiren Uzun, "Hayvan ürünleri satan Cemile Eskisucu'dan destek amacıyla ücretsiz köpek maması aldım. Sonra başka bir yerden 35 ekmek alarak babamla köpeklerin yanına gittim. Hayvanların bir bölümünün öldüğünü, bir bölümün de soğuk ve açlıktan ölmek üzere olduğunu gördük. Karınlarını doyurduktan sonra gecenin o saatinde toplayamayacağımızı düşünerek Çankırı'ya döndük" dedi.

Sonraki gün köpekleri almak için gittiklerini ifade eden Uzun, "Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimi Zekeriya Öcal ile hayvan ambulansıyla köpekleri almak için gittik. Bir anne ve 8 yavrusunu ölmek üzereyken alıp Çankırı Belediyesi Köpek Barınağına yerleştirdik" diye konuştu.

Vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulunan Uzun, "Hayvanlar bizim doğamızın bir parçası. Bizim kadar onların da yaşama hakkı var. Onlar hayatımızın güzellikleri. Lütfen bu hayvanları ölüme terk etmeyin. Yaşadığımız bu acı olayda birçok köpek ıssız bir alana terk edildiği için öldü. Lütfen hayvanları ıssız yerlere bırakmayın. Eğer bırakacaksanız belediyenin hayvan barınağı var, oraya bırakın. Hayvanları, ölüme terk etmeye hakkımız yok" ifadelerini kullandı.

Uzun, hayvanların kurtarılmasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Uzun Yapraklı Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title