Haberler

Olli Rehn: "Türkiye'deki İfade Özgürlüğü Reformu Şizofren"

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'nin Sistematik İşkenceyi Azaltmak İçin Önemli İlerleme Sağladığını Ancak İfade Özgürlüğünü Garantileyen Yasal Reformlardaki İlerlemenin"Daha Şizofren" Olduğunu Söyledi.

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'nin sistematik işkenceyi azaltmak için önemli ilerleme sağladığını ancak ifade özgürlüğünü garantileyen yasal reformlardaki ilerlemenin "daha şizofren" olduğunu söyledi.

Olli Rehn, İnternational Herald Tribune gazetesince yayınlanan söyleşide, AB'nin genişlemesininin bir "başarı öyküsü" olduğunu belirtirken "Genişlemeyi iç siyasi bararısızlıklarımız için bir günah keçisi yapmamalıyız" dedi.

Türkiye'nin üyelik sürecine de değinen Rehn, Türkiye'nin sistematik işkenceyi azaltmak için önemli ilerleme sağladığını ancak ifade özgürlüğünü garantileyen yasal reformlardaki ilerlemenin "daha şizofren" olduğunu savundu.

Yazar Orhan Pamuk hakkındaki davanın ilk başta "hayal kırıklığı" yarattığına, ancak davanın daha sonra düşürüldüğüne işaret eden Rehn, bunun da ifade özgürlüğüne ilişkin başka davalar için bir emsal oluşturması gerektiğini kaydetti.

Rehn, sanki Türkiye ile ilgili kuşkuların en az beklenen yerlerde yumuşadığını belirtirken de bunun örneği olarak Fransa ve Almanya'nın son Eurovizyon yarışmasında Türk şarkısına 12'şer puan vermelerini gösterdi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title