Haberler

Olimpiyat Şampiyonlarının Kulübü Artık Türkiye'de!

Altyapı Sporcu Eğitim Organizasyonu olan Büyük CSKA yeni şampiyonlar yetiştirmek için Türkiye'de Spor Okulları ile faaliyette.

Rusya'da bireysel ve takım oyunlarında 48 farklı branşta faaliyet gösteren Büyük CSKA, Türkiye'de CSKA Moskova Spor Okulları adı ile Basketbol, Voleybol, Ritmik Cimnastik, Temel Cimnastik, Yüzme ve Aikido dallarında hizmet vermektedir.

Olimpik branşlarda ve özellikle Cimnastik branşındaki sporcularıyla onlarca yıldır Olimpiyat madalyalarına ambargo koyan Büyük CSKA, CSKA Moskova Markası ile basketbol, futbol, buz hokeyi, branşlarında dünya markası olmuş durumdadır.

Mini Basketbol branşıyla da Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren CSKA Moskova Türkiye Organizasyonu, Jr.NBA modeli ile Rekreasyon ve Ritim uzmanları işbirliği kapsamında 4-6 yaş arası çocuklara yönelik özel bir program uyguluyor. Takım içi paylaşma alışkanlığı, sorumluluk alma ve koordinasyon çalışmaları bu konuda özel eğitimli antrenörler tarafından küçük potalar, küçük toplar, küçültülmüş saha, müzik, rekreasyon ve ritim ile birlikte oyun formatında miniklere temelden aşılamaktadır.

Ritmik Cimnastik branşında Türkiye'de büyük yatırımlar gerçekleştirerek, önümüzdeki yıllarda ülkemizden şampiyonlar çıkarmaya kararlı olan CSKA Moskova Organizasyonunda Rus Hocalar eşliğinde antrenmanlar yapılmaktadır.

Hâlihazırda 21 salonda faaliyet gösteren, yabancı antrenörler ve eğitim programları konusunda Moskova'daki merkezle koordineli bir işbirliği yürüten CSKA Türkiye Organizasyonu 4 yıl içinde 10 bin sporcu sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title